iPhone 5C abonnement vergelijken

iPhone 5C abonnement vergelijken? Abonnement.net helpt je daarbij! Bij ons vind je de goedkoopste iPhone 5C aanbiedingen en abonnementen in één oogopslag.Voordelen
– De vrolijke kleuropties;
– De frisse interface
– De iPhone 5C kan door zijn plastic behuizing tegen een stootje;
– De accu gaat lang mee;

Nadelen
– Geen daadwerkelijke update;
– De betere iPhone 5S kost maar net iets meer;
– Beperkte opslagcapaciteit

De iPhone 5C: een samenvatting

De iPhone 5C met als releasedatum 25 oktober 2013, is de kleurrijke variant op de iPhone 5 die in verschillende kleuren is uitgebracht. De ‘C’ staat niet voor niets voor ‘colourful’. Kleurrijk is dan ook de ervaring die Apple de bezitter van deze telefoon wil laten beleven, en dit betekent een flinke koerswijziging voor Apple. De vijf nieuwe kleuren waarin deze iPhone wordt uitgebracht zijn niet de standaard kleuren die de concurrenten snel zullen voeren. Met zijn felroze, blauw, groen, geel en witte plastic behuizing valt deze iPhone zeker op. Heel wat anders dan het strakke, stijlvolle zwart en wit design van de iPhones tot nu toe. Een groot voordeel van de plastic buitenkant van de gekleurde iPhone is dat deze een stuk stootvaster is. De bezitter van een telefoon met iPhone 5C abonnement kiest voor een degelijk ontwerp. De plastic behuizing bestaat uit één stuk en omsluit het toestel volledig. Hoewel je er uiteraard niet mee moet gaan gooien is de kans dat de iPhone 5C een val overleefd een stuk groter dan bij de andere varianten. De iPhone 5C lijkt qua design verder heel veel op de iPhone 5. De telefoon heeft 8GB opslag, modellen met een grotere opslag van 16 GB en 32GB zijn helaas niet meer wijdverspreid te verkrijgen. Hij draait op de laatste versie van Apples mobiele besturingssysteem iOS, heeft een ingebouwde 8 megapixel camera en heeft een zelfde scherm als de huidige iPhone 5, namelijk een scherm van 4 inch met een vergelijkbare resolutie van 640 x 1136 pixels. De iPhone 5C heeft eenzelfde processor als de iPhone 5, namelijk de A6. Daarnaast beschikt hij over een werkgeheugen van 1 GB. Een voordeel is de iets grotere batterij waardoor de accu langer meegaat, waardoor je met een iPhone 5C abonnement de hele dag kunt bellen, foto’s kunt maken en kunt internetten zonder dat de telefoon direct leeg raakt. Leg hem wel ’s nachts aan de lader zodat de accu weer opgeladen wordt. Het contrast en de helderheid van het scherm van de iPhone 5C verschillen niet van zijn voorganger, behalve de keuze voor meer kleuropties. Het scherm is groot genoeg om video’s en foto’s in goede kwaliteit te bekijken en te internetten, maar de telefoon blijft compact genoeg om in je broekzak mee te nemen. Ook is hij niet al te zwaar, 132 gram slechts, een revolutie sinds de iPhone 4.

iPhone 5C review: een iPhone 5 in een gekleurd jasje

Dat de ‘C’ voor ‘colourful’ staat is meteen duidelijk aan het aantal knallende kleuren waarin de iPhone 5C is uitgebracht. De felgekleurde behuizingen in roze, blauw, groen, geel en wit doen de bezitters van een iPhone 5C abonnement zeker opvallen tussen de saaie zwart of witte omhuizingen van de andere iPhone varianten. De roze variant is zelfs dezelfde kleur als het roze in de Burberry Spring/Summer 2014 English Rose Collection, en is daarmee voor de echte modefanaten een aantrekkelijke kleur om voor te kiezen. Tevergeefs zal de fashionista met een voorkeur voor zwart naar een zwarte iPhone 5C zoeken, deze bestaat niet. De behuizing van polycarbonaat, een stevig soort plastic, omsluit een binnenkant van een nieuw ontworpen stalen frame. Het toestel is hierdoor erg stevig, en heeft een goed mobiel bereik. Ook de interface van de iPhone 5C heeft een kleurrijke make-over gehad. Het nieuwe gezicht van Apple heeft een frisser en dunner lettertype, maakt veel meer gebruik van kleur en zelfs je notitieblaadjes hebben niet meer het welbekende gele kleurtje. Het vrolijke design wordt zelfs doorgevoerd in het instellingenmenu en de uitgebreide camera-app zorgt ervoor dat de gebruiker makkelijker foto’s en video’s kan maken dan met de doorsnee iPhone. Alles bij elkaar heeft deze iPhone 5C met al zijn kleuren een vrolijk en dartel voorkomen voor energieke, creatieve mensen.

Plastic hardware en behuizing

De iPhone 5C heeft in tegenstelling tot andere iPhone telefoons een plastic omhulsel. Toch voelt de telefoon niet goedkoop en plasticachtig aan. De telefoon heeft zelfs een warmer gevoel dan het koude metaal van de iPhone 5S, en spreekt daarmee een heel ander type iPhone gebruiker aan. Qua vorm kent de iPhone 5C hetzelfde design als de iPhone 5 en de iPhone 5S, maar bij de C is het stalen frame omhult met een plastic shell met een mooie ronde vorm. Het geheel doet daarom wat vriendelijker aan dan de standaard iPhone. Bij een nieuwe telefoon hoort normaliter nieuwe software. De iPhone C draait standaard op het systeem iOS 7, hetzelfde systeem als zijn of haar broertje de iPhone 5, maar inmiddels zijn op beide telefoons upgrades tot iOS 9 mogelijk. Aan de binnenkant is het dus in vrijwel dezelfde telefoon met een vrolijk gekleurd jasje aan.

Vertrouwde hardware met een nieuw voorkomen

De iPhone 5C heeft hetzelfde 4 inch Retine display als de iPhone 5, met 1136 x 640 pixels en 326 pixels per inch. De telefoon draait net als de 5 op een Apple A6 processor en heeft een 8 megapixel camera met 1080 p. video mogelijkheid. In feite zijn de telefoons hetzelfde, op een vrolijker jasje en een fris en kleurrijk vormgegeven interface na. Ontworpen speciaal voor de iPhone liefhebber die zijn iPhone graag met zijn favoriete kleur matcht, het leuk vindt om eruit te springen of genoeg heeft van het eeuwige zwart en wit van de standaard iPhone. Toch zijn er een paar hele kleine upgrades ten opzichte van de iPhone 5.

Frisse, kleine updates zoals een langer levende batterij

De capaciteit van de batterij ligt, zeer welkom, iets hoger dan bij de iPhone 5. Terwijl de telefoon actief is op het 3G netwerk zou hij tien uur mee moeten gaan in plaats van de 8 uur die eerdere iPhones beloofden. De telefoon draait een volle en actieve dag mee op een nacht opladen. Hier presteert de 5C net iets beter dan de iPhone 5, en dat is een zeer welkome verbetering.

Face-timen en foto’s delen met de iPhone 5C camera

De camera van de iPhone 5 was al goed, de camera op de iPhone 5C is dat nog steeds. De selfie camera aan de voorzijde van de telefoon is aangepast zodat de gebruiker goede selfies kan maken en levensecht beeld heeft bij het videobellen via FaceTime. De gemaakte foto’s zijn vervolgens vlot te delen met de Shared Photo Stream of door de directe links naar Social media. Door de 4G LTE ondersteuning is de iPhone 5C geschikt om te draaien op het alomtegenwoordige 4G netwerk.

iPhone 5C vs andere toestellen

Door zijn vrolijk gekleurde opties heeft de iPhone 5C weinig directe concurrenten. Behalve de Motorola Moto X (die alleen in de VS geleverd wordt) zijn er weinig telefoons die andere kleurschakeringen aanbieden. De felle kleuren van de iPhone 5C zullen daarom opvallen in de schappen tussen de concurrentie, en voor mensen die van een lekker kleurtje houden de enige optie zijn. Wat snelheid en operating-system betreft doet de 5C niet onder voor de iPhone 5, en voor de iPhone liefhebbers die upgraden vanuit een iPhone 4 of 4C zal de telefoon een wereld van verschil zijn. Wil je een mobiele telefoon met meer mogelijkheden, die beter meekunnen in deze tijd? Dan is een iPhone 6S of iPhone 6 abonnement een verstandige keuze.

Conclusie: iPhone 5C simpelweg een fijne, kleurrijke en goedwerkende iPhone

De iPhone 5C is een fijne telefoon met een vrolijk en toegankelijke benadering van een betrouwbaar systeem. Als je de iPhone 5 aantrekkelijk vind, maar deze nog niet hebt aangeschaft dan is de 5C een mooi alternatief. Met de vrolijk gekleurde interface en het frisse kleurrijke uiterlijk heb je een net iets andere iPhone in handen dan alle anderen. De telefoon is snel, stabiel en hij maakt fantastische foto’s. Als upgrade van een iPhone 4 of een 4S is de iPhone 5C de perfecte optie. Je zal een enorm verschil merken in de kwaliteit en de grootte van het scherm en de snelheid van de hele telefoon. De 5C is een goede keuze voor de fans van de 4S die graag een iPhone als telefoon willen houden, maar de stap naar een 5S niet willen maken. Als alternatief voor de iPhone 5 is de C een vrolijke noot. Het is mooi om te zien dat Apple met de iPhone 5C zijn strenge stijl doorbreekt. Hoewel de iPhone 5C vooral een vrolijk kleurtje om een bekend systeem is, blijft het een kleurrijke, vrolijke telefoon die gewoon simpelweg fijn werkt.