iPhone 5S abonnement vergelijken

Op zoek naar een iPhone 5S abonnement? Op deze pagina vergelijk je de beste iPhone 5S aanbiedingen en vind je de goedkoopste abonnementen voor deze iPhone van Apple.Voordelen
– A7 chip en 64-bit support;
– Snelle vingerafdrukscanner;
– Verbeterde camera met dubbele flits;

Nadelen
– Niet aangepast design;
– Touch ID nog niet doorontwikkeld
– – Geheugen niet uit te breiden

iPhone 5S abonnement informatie

Een iPhone 5S abonnement is een uitstekende keuze. Dit model is een stuk goedkoper dan opvolgers van de 5S; de iPhone 6 en iPhone 6S. Tevens is bijvoorbeeld een iPhone 6 of iPhone 6S abonnement vanzelfsprekend een stuk duurder dan een iPhone 5s abonnement. Dit maakt budgettair gezien de keuze voor een iPhone 5S abonnement erg aantrekkelijk. Wat je in de onderstaande review duidelijk kunt ontdekken, is het feit dat de iPhone 5S in deze tijd ook nog prima mee kan. De opvolgers zijn wel groter, sneller en bevatten veel interne veranderingen, maar zijn een stuk duurder en bovendien kun je met de iPhone 5S ook nog prima uit de voeten wanneer je een gemiddelde gebruiker bent. Wil je echt de allernieuwste iPhone? Dan zul je kunnen kiezen voor de iPhone 6S of wachten totdat het mogelijk is een iPhone 7 abonnement af te sluiten, media september 2016.

Apple iPhone 5S Review: de 5S kan nog jaren goed mee

Qua design ontlopen de nieuwe iPhone 5S en zijn voorganger, de iPhone 5, elkaar niet veel. Op het eerste gezicht zijn ze zelfs identiek. Alle poorten en knoppen zitten op dezelfde plek, de afmetingen en zelfs het gewicht zijn precies hetzelfde, en beide telefoons hebben een 4 inch, 1,136 x 640 Retina scherm met een pixel dichtheid van 326 pixels per inch. De meeste veranderingen bevinden zich onder de motorkap van de 5S. De grootste aanpassing is de implementatie van Touch ID in de vingerafdrukscanner in de thuisknop van de telefoon.

De 5S is de eerste mobiele telefoon die gebruik maakt van een processor met 64-bit support, hij stapt daarmee over van een A6 chip naar een A7 chip. Daarnaast zou het de iPhone 5’s CPU en GPU prestaties verdubbelen en de M7-Motion-Coprocessor houdt alle bewegingsdata bij en ontziet hiermee de hoofd-processor.

Een nieuwe kleur in het metallic-kleurenpalet: een gouden iPhone

Naast dat de nieuwe iPhone 5S te verkrijgen is in de kleuren space-grijs en zilver heeft Apple een nieuwe kleur aan het metallic kleurenpalet toegevoegd: er is nu ook een gouden iPhone. Naast deze nieuwe kleur heeft Apple ook de lak aangepast. De nieuwe lak bevat componenten waardoor deze minder snel slijt dan de oudere modellen, en daarnaast een stuk beter beschermd is dan zijn voorganger. Net als zijn grote broer is de iPhone 5S bijzonder licht, en een stuk dunner dan de eerdere iPhones. Hij blijft compact om mee te nemen.

De vingerafdrukscan: revolutie of gimmick voor nerds?

Hoewel vingerafdrukscanners eerder in telefoons werden gebruikt, is dit de eerste keer dat het gebruik ook daadwerkelijk goed werkt. Apple integreerde een state-of-the-art vingerafdruk sensor in de thuisknop van de telefoon, beschermd tegen krassen en beschadigingen met een laagje saffier. De zilveren ring rondom de sensor leest met verrassende snelheid de aanwezigheid van je vinger, en activeert hiermee de scan. De sensor maakt vervolgens foto’s van hoge resolutie van alle kanten van je vinger die hij vervolgens terugstuurt naar de slimme A7 chip om te analyseren. In het zeldzame geval dat de telefoon je vingerafdruk niet kan lezen kan je nog steeds je wachtwoord intoetsen om je telefoon te ontgrendelen.

Supersnel en veilig aankopen doen in de App Store via Touch ID

Het instellen van de vingerafdrukscan is makkelijk en zo gedaan. Het is ook mogelijk om meerdere vingerafdrukken in te stellen als meerdere personen gebruik maken van dezelfde telefoon, of afdrukken van meerdere vingers van dezelfde persoon in te stellen. Hoewel de vingerafdrukscan vooral een revolutionaire gimmick is die erg goed valt bij iPhone addicts, is het gebruik ook daadwerkelijk handig. De telefoongebruiker verliest geen tijd meer door steeds zijn code te moeten intoetsen op het ontgrendelscherm en aankopen of downloads uit de App store zijn zo gedaan. Met een druk op de knop, zonder steeds je Apple ID in te hoeven voeren. Supersnel en veilig.

De nieuwe camera, laat gerust je compact-camera thuis

Een tweede opvallende verbetering ten opzichte van de iPhone 5 is de camera van de iPhone 5S. Dit maal is de lens volledig door Apple ontwikkeld en heeft de sensor een groter bereik. In situaties met volop daglicht zal je hier misschien niet veel van merken, maar in de schemering of tijdens diners ‘s avonds zijn de foto’s van de iPhone 5S opmerkelijk beter dan de foto’s die de iPhone 5 in soortgelijke situaties maakte. De camera profiteert van het gebruik van grotere pixels waardoor de camera foto’s en video’s maakt die van zichtbaar betere kwaliteit zijn. Doordat de iPhone 5S camera automatisch meerdere foto’s schiet en de software de beste foto laat kiezen, heb je altijd de mooiste foto. Daarnaast stelt de software automatisch instellingen als belichting, autofocus, witbalans, en automatische stabilisatie in zodat je altijd de juiste belichting en scherpte te pakken hebt zonder zelf een enorm goede fotograaf te zijn. Een zware compact-camera heb je niet meer nodig als je de iPhone 5S hebt.

Perfecte selfies met de burstmodus van de iPhone 5S

Nog een extra handigheidje in de nieuwe iPhone 5S camera is de aanwezigheid van twee flitsers. Beide flitsers activeren een ander soort flits waardoor ze automatisch de juiste kleur flitsen. Ook de FaceTime camera aan de voorkant van de telefoon heeft een update gehad sinds de vorige iPhone. Nog steeds heeft de camera 1.2 megapixels, maar de 5S update heeft een BSI sensor met grotere pixels waardoor de camera veel beter licht kan opvangen en daardoor levensechte selfies kan schieten. Een leuke toevoeging is de burstmodus. Door de sluiterknop lang ingedrukt te houden schiet de iPhone 10 foto’s in een keer.

Langere batterijduur dan de iPhone 5

Een nieuwe camera en de vingerafdrukscanner zullen wel batterij slurpen, maar niets is minder waar. De batterij van de iPhone 5S gaat zelfs langer mee dan van zijn voorganger de iPhone 5. Ook de M7-Motion-Coprocessor tast de batterijduur niet aan. Apple claimt dat de gebruiker twee dagen lang gebruik kan maken van de 5s voordat hij leeg is, en zeker 10 uur lang op internet zou moeten kunnen browsen voordat de telefoon opgeladen moet worden. De batterij gaat hiermee veel langer mee dan die van zijn concurrenten en is een van de grote pluspunten van de nieuwe iPhone 5S.

Onbeperkt muziek luisteren en delen met iTunes Radio en AirDrop

Een andere belangrijke verandering in de nieuwe iPhone 5S klinkt als muziek in de oren: ook de muziek app op de iPhone 5S heeft een facelift gekregen met de nieuwe toevoegingen van iTunes Radio. Je kunt je eigen radiostations samenstellen of luisteren naar voorgeprogrammeerde lijsten. Intussen onthoudt de iPhone welke nummers regelmatig afgespeeld worden zodat je lijsten steeds beter afgestemd worden op jouw muzieksmaak. Het delen van bestanden, zoals bijvoorbeeld muziek, gaat met het nieuwe AirDrop nog makkelijker. Met deze toepassing kan je bestanden (foto’s, video’s, muziek, tekstbestanden) over en weer naar een andere iPhone in de buurt verzenden. Via het icoon kun je kiezen of je je bestanden wilt openstellen voor iedereen, of alleen voor de contacten in de contactenlijst van je telefoon.

Competitie: iPhone 5S vs voorgangers en opvolgers

De belangrijkste concurrent van de iPhone 5S is zijn goedkopere broertje, de iPhone 5C die tegelijk werd uitgebracht om de consument een voornamelijk kleurige keuze te bieden. In essentie verschillen de telefoons niet veel van elkaar. Hiermee lanceert iPhone een nieuwe koers waarin de consument een uitgebreidere keuze tussen modellen en kleuren heeft. Android heeft een aantal goede concurrenten in dezelfde prijsklasse. De Samsung Galaxy S4 en de HTC One bieden de meest aantrekkelijke keuzes met ongeveer dezelfde features als de iPhone 5S. De accuduur van de iPhone 5S is aanzienlijk beter dan die van zijn concurrenten, dus voor de grootverbruiker is dit zeker een motivatie om de iPhone te overwegen.

Conclusie: iPhone 5S is een goede vervanger voor de iPhone 5

Apple maakte een update van een al goede telefoon, en maakte er hierdoor een nog betere telefoon van. Kleine hardware updates, nieuwe elementen en een complete software update maken dat de iPhone 5S een bescheiden opvolger van de iPhone 5 lijkt, ware het niet dat de 64-bit support, de M7 coprocessor en de nieuwe vingerafdrukprint (Touch ID) toegevoegd zijn en het echte verschil maken. De iPhone 5 is de eerste telefoon waar de geïntegreerde Touch ID in de thuis-knop echt een toevoeging is. De hard- en software zijn in de nieuwe iPhone 5S zo perfect op elkaar afgestemd dat de dagelijkse handelingen zo soepel gaan dat je al snel niet anders gewend bent. Ook het werken met apps gaat soepel en internetten gaan bijzonder vlot op de iPhone 5S. De introductie van de iPhone 5C zorgt ervoor dat potentieel nieuwe iPhone klanten een extra keuze hebben. De prijzen voor een iPhone 5c abonnement lopen uiteen, maar zijn over het algemeen lager dan voor een iPhone 5S abonnement. Voor telefoongebruikers die tevreden zijn met een iPhone 5 voor een lagere prijs is de 5C een prima optie. Wie de volledige upgrade van de iPhone 5 wil hebben kan beter voor de iPhone 5S gaan, de iPhone 6 / 6S kiezen, of wachten op de volgende grote stap; de Apple iPhone 7.

De Apple iPhone 5S: Een heldere samenvatting

De Apple iPhone 5S is een vernieuwde versie van de iPhone 5 met als releasedatum 25 oktober 2012. Tegelijkertijd werd ook de iPhone 5C uitgegeven, de goedkopere variant van de 5S. Ten opzichte van de iPhone 5 kent de iPhone 5S een aantal voordelen die vooral in de verbeterde processor met 64-bit-ondersteuning zitten. De 5S is de eerste telefoon die draait met 64-bit support. Bovendien heeft het een A7 processor en een 8 megapixel camera. De iPhone 5S is de eerste iPhone met een handige vingerafdrukscanner geïmplementeerd in de home button. Hard- en software zijn in de nieuwe iPhone 5S perfect op elkaar afgestemd waardoor de dagelijkse handelingen in je interface heel soepel gaan. Apps openen zonder haperingen en de nieuwe vingerafdrukscanner zorgt voor een vlotte ontgrendeling van de telefoon. Ook webpagina’s worden perfect weergegeven en internetten gaan bijzonder vlot op de iPhone 5S, zelfs in de huidige tijd (2015/2016). Zoals meestal bij de S-lijn van de nieuwe iPhones is het design grotendeels hetzelfde gebleven als dat van de iPhone 5. Naast dat elke knop op exact dezelfde plek zit, zijn ook de afmetingen van de telefoon hetzelfde: 123.8 x 58.6 x 7.6 mm. Ook weegt de telefoon exact evenveel als zijn voorganger (112g) en heeft de 5S een 4-inch 1,136×640 scherm met een pixel dichtheid van 326 pixels per inch.

De grootste uiterlijk veranderingen zijn de kleuren en de lak. Apple heeft de lak dusdanig aangepast dat deze minder snel slijt dan bij de oudere modellen. De nieuwe 5S is te verkrijgen in zwart (space gray) en zilver (silver). Een nieuwe toevoeging aan het kleurenpalet van de Apple telefoons is de hippe kleur goud (gold) waar je bij het afsluiten van een iPhone 5S abonnement dus ook voor kunt kiezen. Qua opslagruimte is er niet veel veranderd sinds de iPhone 5: op dit moment kun je kiezen uit modellen met 16GB of 32GB aan opslagruimte. Het geheugen is helaas niet uit te breiden. De snellere CPU levert in combinatie met de GPU voor de gamers onder de iPhone bezitters grote voordelen op, wat voor hen een doorslag kan geven bij het overwegen van een iPhone 5S abonnement. Daarnaast is de grafische kaart zo’n 56 keer sterker dan in de vorige iPhones. De M7-Motion-Coprocessor houdt alle bewegingen bij die de telefoon maakt. Hierdoor is de telefoon bijzonder geschikt voor gezondheids- en fitness apps waarbij door de bewegingen die je maakt wordt bijgehouden of je bijvoorbeeld loopt of fietst. Steeds meer app-ontwikkelaars beginnen in te spelen op de mogelijkheden die de M7-Motion-Coprocessor biedt. Hoewel de telefoons uit de ‘S’ serie er van buiten nooit baanbrekend anders uitzien dan zijn voorgangers, worden de grootste technologische veranderingen toegepast in de telefoons uit deze tussenjaren. Hierdoor zijn deze uitgaves enorm belangrijk voor Apple en de toekomst van het bedrijf.