HTC One A9 abonnement vergelijken

De HTC One A9 is een enorm populair toestel van HTC, zeker gezien dat het feit dat een HTC A9 abonnement niet bijzonder duur is. Op Abonnement.net kun je de goedkoopste HTC One A9 abonnementen met elkaar vergelijk. Tevens zetten wij de top 3 populairste en goedkoopste HTC One A9 aanbiedingen van dit moment voor je op een rij:

HTC One A9 abonnement informatie

Hij zou teveel op de nieuwste iPhone lijken, werd er verteld. De tegenpartij reageerde dat juist de iPhone te veel op hem lijkt. Wat het verhaal ook geweest is, de HTC One A9 is een plaatje om te zien. De donkergrijze, aluminium behuizing geeft een stoere en moderne uitstraling, waarmee je zeker kunt pronken. Smaken verschillen op ieder gebied, dus ook op de keuze van intern geheugen. HTC komt hierbij zijn klanten te gemoed door een versie met 16GB geheugen en een versie met 32GB geheugen uit te brengen. De HTC One A9 heeft een mooi groot scherm met een prima resolutie. Ook loopt dit toestel op Android Marshmallow, de nieuwste versie van het besturingssysteem. Klinkt heel leuk, maar dit heeft ook zeker een functie. Het nieuwste besturingssysteem is erg snel en makkelijk om mee te werken, waardoor het apparaat prettig is om te gebruiken. De camera van het toestel is zeker een punt om op te noemen. De selfiecamera schiet prima foto’s, maar vooral de camera aan de achterkant is indrukwekkend. De camera vangt extra licht op, waardoor je ook in een donkere omgeving nog mooie plaatjes kunt schieten. Een ding waar de gebruikers teleurgesteld over zijn is de accu. Concurrenten van dit model hebben een betere accu, waar je de dag gemakkelijker mee doorkomt. Wel zit er op het toestel een Quick Charge, waardoor je smartphone binnen no-time weer opgeladen is.

De accu is het punt waar de meesten vinden dat dit toestel iets aan de dure kant is. Met een HTC One A9 abonnement, kun je deze kosten verdelen over 24 maanden. Zelfs binnen een abonnement kun je nog een goede prijs vinden, waardoor dit top toestel niet zo duur wordt. Met de vergelijkingstool op de website kun je bekijken welk HTC One A9 abonnement het voordeligst is, met de bundels die jij voor ogen hebt.

HTC One A9 review: het nieuwe vlaggenschip van HTC

De HTC One A9 wordt gezien als een high-end toestel. Dit toestel is hét vlaggenschip van HTC op dit moment. De hardware die hieraan toegevoegd is, komt daarom niet helemaal tot zijn recht. Het toestel heeft een 1.5GHz octacore-processor genaamd Snapdragon 617. Deze processor staat bekend om zijn plaats in de middelrang, wat voor dit toestel dus te laag zou zijn. Verrassend genoeg heeft dit niet zo uitgepakt. De processor kan het toestel goed hebben, apps starten snel op en het apparaat is soepel om mee te werken. Slechts bij hele zware handelingen kan het toestel een beetje haperen, maar voor een processor als deze presteert hij harstikke goed.

Een groot scherm, 4G functie en een hoge resolutie zorgen ervoor dat het toestel de energie snel verbruikt. Bij een toestel als deze is een goede batterij daarom erg belangrijk. Helaas gaat de HTC One A9 hier de mist in. De smartphone heeft een Li-Ion batterij van 2150mAh. Zelfs bij gemiddeld gebruik, haalt hij krapjes het einde van de dag. Daarnaast kan de batterij ook niet verwisseld worden, wat een batterij als deze ook niet ten goede doet. Wel heeft HTC een Quick Charge beschikbaar gesteld voor het toestel. Als de A9 op een gegeven moment leeg is, is hij ook binnen een uur weer 100% opgeladen. Een tip bij deze toestellen is het bij je dragen van een externe batterij. Ook met deze is de smartphone weer snel opgeladen en kun je hem weer volop gebruiken.

Het toestel is te krijgen in twee varianten. Een versie van 16GB geheugen, met 2GB RAM-geheugen en een versie van 32GB, met 3GB RAM-geheugen. Beide zijn ze uit te breiden met een MicroSD-kaart tot 200GB. Veel keus voor de gebruiker dus.

Het uiterlijk: Lijkt de One M9 op de iPhone 6?

Zoals eerder genoemd wordt de HTC One M9 qua uiterlijk vergeleken met de Apple iPhone 6 of iPhone 6 Plus. Ook de nieuwe iPhone 6S heeft er daardoor wel iets van weg. Ieder zo zijn mening, maar het design van dit toestel is in ieder geval mooi om te zien. De achterkant is van het gebruikelijke aluminium, de voorkant is van glas. Wat meteen opvalt aan de voorkant, is dat de speaker aan de boven- en onderkant verdwenen zijn. Vele HTC One’s hadden dit uiterlijke kenmerk, maar bij de A9 is deze verdwenen. Ook valt op dat er een knopje onder het HTC logo is geplaatst. Deze staat voor de welbekende vingerafdrukherkenning. HTC is er ook mee begonnen en deze werkt naar behoren. Bij de eerste aanraking ontgrendelt je scherm al meteen, een groot pluspunt. Keuze voor het uiterlijk is ook nog een punt. Het toestel komt is drie verschillende kleuren: Opal Silver, Carbon Gray en Topaz Gold.

De HTC One M9 heeft een scherm van 5inch, met een Corning Gorilla Glass 4. HTC kiest er niet voor om een bizar groot toestel te produceren en daar hebben ze ook gelijk in. Met afmetingen van 145.8 x 70.8 x 7.3 mm, heeft smartphone een handzaam formaat en valt er goed mee te werken. Typen met een hand is ook geen probleem, wat voor velen een groot voordeel is. Het scherm heeft een resolutie van 1080×1920, wat een mooi, scherp beeld geeft. Films, games, foto’s en sociale media. De grootte van het scherm in combinatie met de resolutie, zorgen ervoor dat je het allemaal moeiteloos kan zien en gebruiken.

Software: Het nieuwste Android besturingssysteem

We hoopten het allemaal, maar of het echt ging gebeuren was nog een raadsel, maar jawel. De HTC One A9 heeft de nieuwste versie van het Android besturingssysteem. Android 6.0 Marshmallow heeft vooral kleine veranderingen en het verbeteren van het oude systeem. Naast dat het systeem veel vlotter en soepeler werkt, is Android bijvoorbeeld ook zuiniger geworden. Doze is een slimme besparende stand, wat niet alleen goed is voor de batterijduur maar ook voor het milieu. Ook ondersteund het besturingssysteem de vingerafdrukscanners en kun je gemakkelijker het volume aanpassen. Ook krijg je meer rechten over wat apps over jou weten. Zo kun je bijvoorbeeld locaties uitzetten voor bepaalde apps, als jij niet wil dat hun dat zien. Een Erg handig dus, om deze versie op je smartphone te hebben. Met de HTC One A9 is dit ook het geval.

Ook de skin die HTC zelf over de telefoon gooit, is altijd erg geliefd bij de gebruikers. Op de HTC One A9 zit de nieuwste versie van HTC Sense, versie 7.0. Een indrukwekkende indruk heeft deze update achter gelaten. Met de Sense 7.0 kun je jouw HTC helemaal inrichten zoals jij dat wilt. Je kunt namelijk thema’s toevoegen aan je interface. HTC heeft zelf een hele galerij aan thema’s, die niet alleen je achtergrond en lettertype veranderen, maar ook de mogelijkheid geeft om de iconen van je apps een extra touch te geven. Je kunt bijvoorbeeld de vormen van je iconen veranderd. Maar ook filmfiguren, tekeningen en objecten kunnen dienen als basis voor het thema. Kom je er toch niet uit, kun je er zelfs nog voor kiezen om het thema helemaal zelf te ontwerpen. Zo weet je zeker dat jouw smartphone helemaal eigen is.

Niet alleen de thema’s zijn een nieuw snufje bij Sense 7.0. BlinkFeed heeft de mogelijkheid gekregen om jouw timeline nog persoonlijker te maken. Zo wordt je agenda gesynchroniseerd en volgt je locatie waar je bent. Zo krijg je informatie over de plekken waar jij je nu bevind. Ideaal voor als je bijvoorbeeld op vakantie ben en de highlights van jouw bestemming wilt weten. Ook biedt Sense 7.0 een hoop nieuwe widgets en apps die je helpen om het beste uit de HTC One M9 te halen. Ook kun je al je foto’s op verschillende accounts samen voegen tot één map, waarbij je een handig overzicht hebt van jouw media. Al deze nieuwe snufjes zullen je nog soepeler en sneller laten werken op de smartphone.

Prachtige foto’s met een prima 13 megapixel camera

De vorige smartphones die HTC uitbracht, de M8 en M9, hadden een hoge resolutie camera, maar gaven minder mooie foto’s dan gehoopt. HTC probeert het opnieuw bij de A9 en komt met een 13 megapixel camera. Op het eerste gezicht lijkt dit teleurstellend, maar dit is niet het geval. De camera maakt verrassend genoeg prachtige foto’s. Waar de HTC One M9 een koude gloed over de geschoten plaatjes had, is dit bij de HTC One A9 helemaal niet het geval. Er wordt zelfs gezegd dat de plaatjes die door dit toestel geschoten zijn, juist een warme gloed erover krijgt. Toch hebben velen dit niet door en zien ze alleen de prachtige foto’s die worden gemaakt met deze telefoon. Bij het fotograferen bij daglicht is het geen probleem om mooie beelden te krijgen. Bij een donkere omgeving is dit een iets mindere kwaliteit. Dit probeert HTC te verminderen door een optische beeldstabilisatie toe te voegen. Hierdoor beweegt het beeld minder als de foto wordt genomen en zal je dus, ook in het donker, een betere afbeelding krijgen. Ook heeft HTC leuke filters en effecten die je over de foto’s heen kunt doen, wat weer zorgt voor extra veel plezier tijdens het gebruiken van de camera.

Competitie: One A9 vs HTC One M9

Vergeleken met zijn voorganger, is de HTC One A9 erg verbeterd. De camera maakt mooiere foto’s, het nieuwe besturingssysteem is aanwezig en het design is anders en springt eruit. Toch is de accuduur het punt dat ervoor zorgt dat dit toestel niet past tussen zijn concurrenten. De batterij van de iPhone 6 gaat veel langer mee en zijn camera is ook beter. Voor een prijs rond de 600 euro, is de HTC One A9 wel aan de dure kant. Andere smartphone in deze prijsklasse zullen misschien wel betere specificaties hebben en hierdoor is die keuze voor de hand liggend. Zo biedt een HTC One M9 abonnement meer dan uitstekende mogelijkheden, aangezien dit toestel betere en de meest recente onderdelen heeft meegekregen. Uiteraard zijn er ook nog andere toestellen van HTC die zeer de moeite waard zijn.

Conclusie: HTC One A9 abonnement is niet goedkoop, maar qua geld zeker de moeite waard

De HTC One A9 is een uitstekende telefoon voor de gebruiker die wil profiteren van een nieuw besturingssysteem, een nieuwe skin en een mooie camera. Echter, de gebruiker die altijd intensief bezig is met zijn toestel en het geld nodig heeft, is het aan te raden om niet voor deze smartphone te gaan. Budgettoestellen hebben soms betere accu’s dan deze en toestellen in zijn prijsklasse zijn van betere kwaliteit. Toch doet HTC met dit toestel weer een stap in de goede richting.

Voordelen
– Mooi design
– Nieuwste versie van Android, 6.0 Marshmallow
– Scherpe camera

Nadelen
– Accuduur valt tegen
– Batterij is niet verwisselbaar
– Prijs is vrij hoog