HTC One M9 abonnement vergelijken

Het HTC One M9 abonnement vergelijken doe je eenvoudig op Abonnement.net! In onze vergelijker vind je voor iedere provider de beste HTC One M9 aanbieding van dit moment. De M9 is de opvolger van de razend populaire M8, die in 2014 werd uitgebracht. Vergelijk de goedkoopste aanbiedingen hieronder, en vind op dit manier gemakkelijk een goedkoop HTC One M9 abonnement:

HTC One M9 abonnement informatie

De HTC M7 en de HTC M8 waren een groot succes. Om hieruit een toptoestel te maken heeft HTC het beste gecombineerd en hier een nieuw toestel van gemaakt: de HTC M9. Deze uitspraak beloofd veel en de gebruikers waren ook erg benieuwd naar het resultaat. Voor een prijs van 500 euro, kun je dit toestel in je bezit hebben. Is dit het waard? De M9 is gemaakt van aluminium, wat zorgt voor een toestel dat weinig krassen oploopt. Het toestel is niet veel veranderd ten opzichte van zijn voorgangers, maar dit zijn ook bewuste keuzes geweest. Het scherm is nog steeds hetzelfde formaat. Hij is overzichtelijk, maar niet hinderlijk groot. Ook de resolutie is hetzelfde gebleven. Dit is prima want het beeld van de M8, was ook altijd prachtig om te zien. De HTC M9 heeft de nieuwste versie van HTC Sense gekregen. De skin die HTC altijd over het standaard Android gooit, is erg overzichtelijk en daar is de nieuwste versie ook geen uitsluiter van. De accu van de HTC One M9 is van goede kwaliteit en van lange duur. Maak je gebruikt van de energiebesparende-modus, dan kan het toestel tot twee dagen lang mee gaan. Niet gek voor een smartphone met een beeldscherm als deze. De camera is ten opzicht van zijn voorgangers ook vernieuwd. Hij vangt meer licht op, zodat de foto’s helderder worden. In werkelijkheid valt dit helaas wat tegen. De beelden zijn juist donker, ook in een lichte omgeving. Deze belofte van HTC is helaas niet waar. Wél heeft HTC de megapixels omhoog gegooid, waardoor de camera snel scherp stelt en ook zo blijft.

Een HTC One M9 abonnement afsluiten is zo gepiept. Wel moet je even goed opletten of je de juiste bundels eruit haalt en de voordeligste kiest. De vergelijkingstool op onze website, kan je hiermee helpen. Alle actuele abonnementsprijzen staan in het systeem, waardoor je altijd de beste eruit kunt halen.

HTC One M9 Review: De beste HTC telefoon tot nu toe

In deze review bespreken wij de HTC One M9. Mogelijk helpt je dit bij het kiezen voor een HTC One M9 abonnement, of toch een ander HTC abonnement.

De hardware

Om een smartphone gemakkelijk te gebruiken, is een de hardware een goede basis. Bij HTC zijn ze het hier ook over eens, want de HTC One M9 beschikt over uitstekende hardware. Dit was uiteraard ook te verwachten. Zijn voorganger hadden dezelfde kwaliteiten. Toch is de One M9 weer vernieuwd en verbeterd. Het toestel beschikt over een octacore-processor genaamd Snapdragon 810. De processor heeft acht kernen: vier voor de lichte processen en vier voor de zwaardere. Gebruik de One M9 zo lang als je wilt, maak gebruik van de zwaarste programma’s. Door deze processor kan het toestel ontzettend veel hebben. Maar ook normale handelingen als een WhatsApp sturen of wisselen tussen apps, gaan vliegensvlug door de processor.

Het werkgeheugen dat hiervoor vrij wordt gehouden bedraagt 3GB en het systeem zelf vult al 10GB aan geheugen. Dat lijkt veel, maar hierdoor werkt het toestel wel optimaal. In vergelijking met het interne geheugen van 32GB en de mogelijkheid om uit te breiden tot 200GB door middel van een MicroSD-kaart, vallen die extra bites aan werkgeheugen helemaal weg. Heb je toch niet genoeg aan dit geheugen? Dan is er nog altijd de cloud. Hierin kun je al je mediabestanden droppen. Er zijn een hoop verschillende aanbieders die dit mogelijk maken, denk bijvoorbeeld aan Dropbox en Google Drive. Bij het registreren van je HTC One M9 krijg je twee jaar lang, 100GB extra opslag gratis. Een goed alternatief voor iemand die veel mediabestanden bij de hand wil houden.

De HTC One M9 bevat een Li-Po batterij van 2840 mAh. Een krachtige accu die lang mee gaat. Dit is ook wel nodig om alle functies goed te laten verlopen en lang mee te laten gaan. Zelfs intensieve gebruikers kunnen het toestel anderhalve dag gebruiken, zonder op te laten. De energiebesparende-modus kan hier nog wat uur aan vast plakken.

Uiterlijk en behuizing

De HTC One M9 heeft een mooi 5 inch touchscreen, een maat wat velen omschrijven als: “niet te groot, niet te klein”. De resolutie van dit scherm is 1080×1920 pixels, dezelfde als zijn voorgangers. Dit is geen denderend hoge kwaliteit, maar is ook zeker niet slecht te noemen. Het beeld wordt beschermd door een Corning Gorilla Glass 4. Wat wel opvalt, zijn het verschil in kleurgebruik tussen de M8 en de M9. De helderheid van de HTC One M8 kan net wat hoger als die van zijn opvolger. Ook de kleuren zijn iets warmer, de kleuren van de M9 zijn koeler. In gebruik zal je dit echter niet echt merken. Naast elkaar valt het op, maar de kleuren van de HTC One M9 zijn nog steeds goed in combinatie met de resolutie van het scherm.

Het toestel is 144.6 x 69.7 x 9.6 mm en een typisch HTC model. De behuizing is uit een stuk aluminium gemaakt en heeft scherpe randen. Het aluminium dat gebruikt wordt voor de smartphone ziet er niet alleen industrieel en modern uit. Het is ook een bescherming tegen krassen en deuken. Bovendien kan het apparaat hierdoor ook tegen een stootje. Als je hem laat vallen zal zowel de behuizing als het glas bestand zijn tegen scheuren, krassen en deuken. Zijn voorganger had rondere randen, maar de M9 heeft door de scherpe afwerking een betere grip in de hand. Het toestel is te verkrijgen in de kleuren zilver, donkergrijs en goud. De bedieningsknopjes zitten op dezelfde plaats als bij zijn voorganger en ook de welbekende speakers aan de boven- en onderkant van het scherm, zijn nog onveranderd. Aan de achterkant zit een camera bevestigd met een dual-LED flitser. Hierover later meer.

Software is uitstekend voor een HTC toestel

De HTC One M9 loopt niet op het allernieuwste, maar wel op een vrij nieuwe versie van het besturingssysteem Android; 5.1 Lollipop. Sinds de update van de Android 4 versie is er veel veranderd in het besturingssysteem. Toetsenborden zijn geoptimaliseerd, lettertypes zijn moderner geworden, er wordt gebruik gemaakt van 3D-effecten en nieuwe kleuren zijn aangebracht. Daarnaast zijn de apparaten die op deze versie lopen een stuk sneller en soepeler dan de voorgangers. De HTC One M9 gaat dus mee met zijn tijd en heeft deze specificaties allemaal in zijn besturingssysteem.
Een onderdeel van de software dat veel indrukwekkender is dan het Android besturingssysteem, is de Sense-skin die HTC er overheen gooit. HTC Sense heeft een nieuwe versie (7.0) en de One M9 beschikt hier ook over. Nooit is er geklaagd over de eigen software van HTC, maar deze versie verslaat ze allemaal. Met de Sense 7.0 kun je jouw HTC helemaal inrichten zoals jij dat wilt. Je kunt namelijk thema’s toevoegen aan je interface. HTC heeft zelf een hele galerij aan thema’s, die niet alleen je achtergrond en lettertype veranderen, maar ook de mogelijkheid geeft om de iconen van je apps een extra touch te geven. Zo heb je bijvoorbeeld een Minion thema, waarbij Minions in al je iconen verschijnen, je ringtoon en wekkergeluid wordt omgezet in Minion-geluiden en je achtergrond ook de gele wezens bevat. Dit is maar een van de duizenden voorbeelden die HTC aan thema’s heeft geselecteerd. Ook algemenere thema’s als hartjes, emoticons of getekende icoontjes zitten er tussen. Alles doorzocht en niet gevonden wat je wilde? Dan heb je zelfs de mogelijkheid om zelf een thema samen te stellen. Zo kun je jouw HTC One M9 helemaal eigen maken.
Niet alleen de thema’s zijn een nieuw snufje bij Sense 7.0. BlinkFeed heeft de mogelijkheid gekregen om jouw timeline nog persoonlijker te maken. Zo wordt je agenda gesynchroniseerd en volgt je locatie waar je bent. Zo krijg je informatie over de plekken waar jij je nu bevind. Ideaal voor als je bijvoorbeeld op vakantie ben en de highlights van jouw bestemming wilt weten. Ook biedt Sense 7.0 een hoop nieuwe widgets en apps die je helpen om het beste uit de HTC One M9 te halen. Ook kun je al je foto’s op verschillende accounts samen voegen tot één map, waarbij je een handig overzicht hebt van jouw media. Al deze nieuwe snufjes zullen je nog soepeler en sneller laten werken op de smartphone.

Een sterk verbeterde camera ten opzichte van de HTC One M8

HTC is kwam vorig jaar met de conclusie dat UltraPixels de toekomst waren. Hoewel dit al inbegrepen zat bij de HTC One M8, hadden we er bij de HTC One M9 nog meer van verwacht. Helaas heeft het niet zo uitgepakt. De voorcamera van de M9 beschikt wel over 4 UltraPixels, deze kunnen dus worden gebruikt of selfies te maken. Het voordeel aan deze UltraPixels is dat hij meer licht opvangt, waardoor je selfies ook met minder licht goed zichtbaar zijn. Ook heeft de selfiecamera een brede lens waardoor je niet alleen, maar ook met een groep gemakkelijk op de foto kunt. Aan de achterzijde van het apparaat zitten helaas geen UltraPixels. Maar niet getreurd, toch beschikt deze over 20 megapixel. Scherp beeld is dus wel gegarandeerd, maar voor deze camera heeft HTC meer in petto. Deze camera beschikt namelijk over dynamic exposure, wat ervoor moet zorgen dat de plaatjes minder ruis en meer detail bevatten. Dit komt doordat het contrast, de belichting en de scherpte constant worden aangepast. Nog betere foto’s dus. In de praktijk worden de foto’s nog al donker en dof, vooral bij donkerdere ruimtes. Dit komt waarschijnlijk ook doordat de kleuren op de M9 koeler zijn en dus een andere uitstraling geven dan wanneer de kleuren wat warmer zijn. Een ijzige uitstraling geeft vaak een dof effect. Een minpunt voor deze smartphone, maar de scherpte blijft wel fantastisch. Video’s maken kan uiteraard ook met deze smartphone. Het toestel hit wel wat op, maar in 4K filmen is mogelijk. De resolutie van de filmpjes is 720 en 1080 pixels. Ook heb je de mogelijkheid om slowmotion te filmen. Dit voegt weer een leuk, extra snufje toe aan de One M9

Conclusie: Met een HTC One M9 abonnement beschik je over een toestel met geweldige specificaties

De HTC One M9 is een prachtig toestel, een plaatje om te zien. Naast de functie om er goed mee te pronken bij vrienden, heeft het ook nog andere functies. Zo kun je gebruik maken van de nieuwste HTC Sense, waarmee je je toestel helemaal persoonlijk kunt maken. Ook de intensieve gebruiker is blij door zijn geweldige accu en snelle hardware. Een punt wat tegenviel is de camera. Na alle uitspraken van HTC dit jaar, is het jammer dat ze dit niet hebben doorgevoerd in hun vlaggenschip. Al met een goede smartphone, met een klein minpunt. Een punt waar de meeste nog wel doorheen kunnen kijken, door de rest van de geweldige specificaties.