Huawei P8 abonnement en aanbiedingen

Huawei P8 abonnement vergelijken? Aan de hand van onze vergelijker vind je eenvoudig de beste Huawei P8 abonnement aanbiedingen.

Huawei P8 abonnement informatie: een samenvatting

De Huawei Ascend P7 was een groot succes. Het was dan ook niet heel verrassend dat Huawei in 2015 met een nieuw vlaggenschip kwam: de Huawei P8. Het toestel heeft wat upgrades gekregen. Fouten die bij de P7 zijn gemaakt, moesten verbeterd worden bij de P8. Dit is dan ook gebeurd. Een snellere processor, nieuwer besturingssysteem en vernieuwde EMUI-skin, laten zien dat Huawei hard aan de slag is geweest. Het design van de P7 was al prachtig, maar hier hebben ze bij de P8 nog een schepje bovenop gedaan. Waar de achterkant eerst nog van glas was, is dit bij de nieuwe versie veranderd is een metalen achterkant. De hoeken zijn ronder geworden en over het algemeen is het toestel strakker en meer van deze tijd. Ook is de nieuwe behuizing beter bestand tegen schade. Krassen zullen minder zichtbaar zijn en als je het toestel laat vallen is hij niet meteen te barsten. De camera van de Huawei P8 is niet veranderd ten opzichte van zijn voorganger, maar of dit nodig was, is maar de vraag. De voor- en achterkantcamera waren al goed genoeg om mooie plaatjes mee te schieten. Natuurlijk had de camera verbeterd kunnen worden, maar dit ging ten kosten van de prijs. Want wat we van Huawei gewend zijn, zijn natuurlijk de prijzen die net iets lager liggen dan zijn concurrenten. Voor een kleine 375 euro, kun je dit toestel al bemachtigen. Vergelijk dit met de specificatie die erbij geleverd worden en een mooie prijs/kwaliteitverhouding is gemaakt.

Ook een Huawei P8 abonnement is goed te betalen. Er is veel animo voor en vele aanbieders hebben het toestel dan ook in hun assortiment. Toch wel lastig als iedereen hetzelfde aanbiedt, want welk is nou het beste? Met de vergelijkingstool op de website kom je hier gemakkelijk achter. Vul in wat voor soort Huawei P8 abonnement jij in je hoofd hebt en de vergelijkingstool gaat voor je aan de slag. Het vergelijkt alle Huawei P8 abonnementen en geeft jou degene die voor jou het beste is.

Huawei P8 review: Een goedkoop maar uitstekend toestel

De Huawei P8 heeft een snelle octacore-processor. Deze is gebaseerd op de Kirin 930-chip, die Huawei zelf ontwikkeld heeft. Deze wordt ondersteund door 3GB werkgeheugen, waardoor het apparaat soepel werkt. Bij intensieve games of het snel wisselen van apps, schijnt het toestel een beetje te haperen. Dit is echter niet zo erg merkbaar, noch storend. Voor dit vlaggenschip is de processor genoeg om het toestel draaiende te houden.
Deze smartphone is vrij groot van formaat, wat betekend dat er ruimte is voor een grote accu. Van deze kans heeft Huawei gebruik gemaakt. Het toestel bevat een Li-Po accu van 2600mAh. Ten opzichten van zijn voorganger is dit verbeterd met 2500mAh. Of je veel verschil zult merken is nog maar de vraag. Wel is het een feit dat de Huawei P8 het ruim een dag volhoudt. Ook zitten er handige snufjes aan het toestel verbonden die de batterij een nog langer laat meedraaien. De batterijbewaking van Huawei heeft drie verschillende levels van besparing: ultra, normaal en slim. Bij de ultra-modus worden veel apps uitgesteld voor de grootste besparing die je kunt hebben. De andere twee schelen niet veel van altijd. Standaard staat hij ingesteld op de slimme modus.

De Huawei P8 heeft twee verschillende uitvoeringen: de normale en de premium. De premium bevat 64GB, waar de normale slechts 16GB gebruikt. Hoewel er in beide toestellen toegang is voor een MicroSD-kaart, is het zeker het overwegen waard om voor de premium versie te kiezen. De normale variant kan net te kort zijn, bij de premium variant heb je in ieder geval genoeg geheugen.

Uiterlijk: Huawei heeft zijn best gedaan

Op het design van de camera heeft Huawei erg zijn best gedaan. Dit is ook goed te merken. Het toestel is mooi dun, heeft ronde hoeken en is gemaakt van een prachtig soort metaal. Verder is het geen druk toestel vol met knippen en logo’s, gewoon een rustig design. Het toestel oogt erg chique, een pronkstuk om bij je te hebben. Hij is ook niet over het hoofd te zien. Met een afmeting van 144.9 x 72.1 x 6.4 mm en een scherm van 5.2 inch, is dit toestel erg groot ten opzichte van zijn concurrenten. Toch ligt het scherm nog goed in je hand en is het eenvoudig te bedienen. De resolutie van 1080×1920, wat voor een prachtig beeld zorgt, werkt hier ook aan mee. Het scherm biedt alle mogelijkheden die je nodig hebt om een smartphone te gebruiken. Hij is overzichtelijk en toch handzaam.

Zoals al eerder genoemd, is heeft het toestel een rustig design. Ze zijn verkrijgbaar in grijs, wit en goud. Ieder met dezelfde minimalistische uitstraling. De achterkant bestaat uit metaal, met twee glazen strepen aan de boven- en onderkant. Het logo van Huawei staat er klein op en verder is alleen een cameralens en flitsers zichtbaar. Aan de zijkant zit de volume- en stand-byknop en de voorkant is bijna alleen maar beeldscherm met aan de boven- en onderkant weer dezelfde glasstrepen. Gebruikers die de doos voor het eerst openmaakte kregen gelijk een ‘wow’ gevoel bij dit toestel. Hierin geven wij ze geen ongelijk.

Software: Huawei P8 loopt op Android

De Huawei P8 loopt op Android. Helaas niet de nieuwste versie, maar de versie hiervoor. De Android 5.0 Lollipop is van veel gemakken gelukkig wel voorzien. Het Toetsenbord is geoptimaliseerd, lettertypes zijn moderner geworden, er wordt gebruik gemaakt van 3D-effecten en nieuwe kleuren zijn aangebracht. Daarnaast zijn de apparaten die op deze versie lopen een stuk sneller en soepeler dan de voorgangers. De Lollipop is erg mooi en heeft slimme notificaties. Deze worden echter verdoezeld onder de skin van Huawei. Dit zou prima zijn, als de skin perfect werkt. In de praktijk is dit helaas niet zo. Versie 3.1 van Huaweis EMUI-skin, heeft nog veel bugs waar hij mee rondloopt.
Meldingen krijg je soms dubbel binnen, de balk voor de notificaties is erg druk en staat vol met iconen. Ook het swipen en het wisselen tussen apps, werkt niet altijd mee. Het toestel loopt vast of heeft last van erge haperingen bij deze handelingen. Hierdoor kun je niet altijd soepel werken op de smartphone en zorgen de kleine foutjes voor veel irritaties. Gelukkig is de skin wel verbeterd ten opzichten van zijn voorgangers. Het design is simpeler gemaakt, wat zorgt voor rust in je scherm. Een goed initiatief van Huawei om dit aan te passen. De bugs die wel aanwezig zijn, worden zo snel mogelijk opgelost door middel van updates. Hoelang dit nog gaat duren is onbekend. Huawei zegt zelf hard bezig te zijn met de software om problemen op te lossen.

Camera: 13 megpixels achter, 8 megapixels voor

De camera van de Huawei P8 lijkt op het eerste gezicht niet te zijn veranderd ten opzichten van zijn voorganger. Wie verder kijkt ziet dat dit echt niet het geval is. Het toestel heeft dezelfde 13 megapixel camera aan de achterkant en 8 megapixel aan de voorkant. Er vernieuwing hierin is dat er vier verschillende subpixels bij zijn geprogrammeerd. Deze pixels zorgen ervoor dat je mooie foto’s maakt, doordat het witbalans beter is. Dat de camera verder identiek is aan de P7 is niet zo gek Het toestel stond bekend om zijn prachtige camera en dit wil Huawei bij zijn opvolger zo houden. Daarom heeft ook de P8 de eigenschap om geweldige foto’s te maken. In donkere omgevingen doet de camera het ook prima, maar vooral bij natuurlijk licht is de camera op zijn best. Ook heeft Huawei weer leuke extra’s om je foto’s mee te pimpen. De plaatjes kunnen automatisch verbeterd worden doormiddel van een special modus. Natuurlijk zitten er ook weer filters bij inbegrepen, die je al kunt toevoegen voordat je de foto maakt.

Een nadeel is dat de filmpjes, die met de camera van de Huawei P8 worden gemaakt, niet in 4K kunnen worden gefilmd. Jammer, want concurrerende toestellen stellen deze functie wel beschikbaar. Er vallen wel wat instellingen aan te passen om de kwaliteit van de video’s te verbeteren, maar de standaard instellingen komen niet bij de kwaliteit van zijn concurrenten.

Competitie: Huawei P8 vs LG G4 vs Samsung Galaxy S6

De Huawei P8 is te vergelijken met toestellen als de LG G4 en de Samsung Galaxy S6. Beide toestellen zijn duurder dan de P8 en hiermee heeft de Huawei al een grote voorsprong. In vergelijking met zijn voorganger, de Huawei P7, is de prijs iets verhoogd, maar zijn de eigenschappen ook beter geworden. Als je nog niet helemaal overtuigd bent van de P8, heeft Huawei nog twee variaties op de smartphone in petto. De Huawei P8 Lite is de goedkopere variant. Heeft mindere specificaties, maar scheelt ook heel erg in prijs. De Huawei P8 Max is iets duurder, maar heeft ook de grootte van een phablet aangenomen. Of je nu gaat voor de oer-P8, een goedkopere variant of de mega-uitvoering. Keuzes geeft Huawei je genoeg.

Conclusie: Met een Huawei P8 abonnement beschik je over een goedkoop maar uitstekend toestel

De Huawei P8 is een prachtig toestel. De accu gaat lang mee, de processor is prima en de camera maakt leuke foto’s. Het toestel is gemakkelijk te bedienen en ligt lekker in de hand. Huawei heeft erg zijn best gedaan om zijn nieuwe vlaggenschip tot een succes te maken en dit is ook aardig gelukt. Het enige nadeel is dat de software nog niet werkt naar behoren. Dit is een behoorlijk keerpunt, waar veel gebruikers zullen afhaken. Gelukkig is er hoop, want Huawei is hard bezig om de bugs te verhelpen. Zodra dit gebeurd is, staat er weinig in de weg om dit toestel niet te kopen. Daarnaast is het een betaalbare smartphone, die in combinaties met zijn specificaties goed in de markt ligt.

Voordelen
– Prachtig design
– Groot scherm
– Ligt goed in de hand en is goed te bedienen
– Android 5.0 Lollipop

Nadelen
– Vernieuwde 3.1 EMUI-skin bevat nog veel fouten
– Videokwaliteit valt wat tegen