Samsung Galaxy J1 abonnement en aanbiedingen

Het Samsung Galaxy J1 abonnement vergelijken begint op Abonnement.net! Hieronder vind je de direct de goedkoopste Samsung Galaxy J1 abonnementen en aanbiedingen van dit moment.

Samsung Galaxy J1 abonnement informatie

Samsung is een kei in het ontwerpen van budgettelefoons. Een van hun creaties is de in maart 2015 uitgebrachte Samsung Galaxy J1. Met een adviesprijs rond de 90 euro, is dit zeker een toestel dat thuishoort in de categorie ‘budget’. Een nadeel aan de meeste toestellen met een lage prijs, is dat het apparaat vaak dik en zwaar is, omdat hier geen geld aan wordt besteed. Bij de Galaxy J1 is dit niet het geval. Het toestel is dun en licht en daarom erg handzaam. De nieuwste smartphones beschikken vaak over deze eigenschap, maar met de Galaxy J1 kun je nu hetzelfde gevoel ervaren. Een andere specificatie waar de J1, net als de nieuwste smartphones, over beschikt, is de batterij. Deze zal met gemakt de dag doorkomen, wat erg handig is voor gebruiker die vaak onderweg zijn. Toch blijft het een budgettoestel en dit gaat ook ten kosten van een aantal punten. Degene die een smartphone zoekt met een haarscherp beeld, prachtige camera en eindeloos geheugen, hoeft dan ook geen Samsung Galaxy J1 abonnement af te sluiten. De gebruiker die zijn smartphone echter gebruiken wil voor het noodzakelijke als mails lezen, berichten sturen en bellen, is bij de Galaxy J1 wel bij het juist adres. Het toestel bevat alle onderdelen die de meeste smartphone hebben, alleen in een lagere kwaliteit. De camera is goed voor een paar snelle foto’s, maar niet voor de meest waardenvolle plaatjes. De schermresolutie is niet denderend hoog, maar geeft meer dan genoeg om normaal op te werken. Het interne geheugen is misschien niet heel groot, maar er kan wel een MicroSD-kaart van maximaal 128GB in worden geplaatst. De J1 is voor de gebruiker die met deze items genoegen neemt én die natuurlijk niet zoveel geld wil besteden aan een smartphone. Voor één topsmartphone kun je namelijk zes Galaxy J1’s kopen. En daar zit het verschil.

Een Samsung Galaxy J1 abonnement kun je voordelig afsluiten. Wil je het aller voordeligste abonnement bemachtigen? Gebruik de vergelijkingstool op de website om te kijken welk Samsung Galaxy J1 abonnement voor jou het meest voordelig uitpakt.

Samsung Galaxy J1 Review: Prima budgettoestel

De Samsung Galaxy J1 beschikt over een dual-core processor van 1,2GHz genaamd Spreadtrum, met 512MB aan werkgeheugen. Een prima processor om apps mee te gebruiken. Zware games en websites zijn helaas een ander verhaal. Het toestel gaat haperen en loopt snel vast als het hem teveel wordt. Budgettoestellen als deze, moet je hier echter ook niet voor gebruiken. Gebruik de apps die je nodig hebt om te kunnen functioneren, maar verwacht niet dat dit toestel hele zware games aankan. Download ook uitsluitend de dingen die je écht nodig hebt. Het toestel heeft slechts 4GB aan intern geheugen, waardoor je niet de hele Playstore kunt download. WhatsApp, Facebook en Twitter zullen voldoende zijn. Als je daarnaast nog je mail installeert en een paar foto’s erop zet, is het einde van je geheugen in zicht. Gelukkig zit er een MicroSD-slot in bevestigd, waarmee je dit geheugen nog wat kunt oprekken en diverse media op kunt zetten.

Doorat deze smartphone nog niet over de zwaarste en grootste processors beschikt en het beeldscherm niet veel energie eist, is een grote batterij ook niet nodig. De Samsung Galaxy J1 bevat dan ook een Li-Ion batterij van 1850mAh. Door de kleine specificaties is dit echter ook genoeg. Met gemak zal je je dag doorkomen. Dit komt mede doordat je geen zware games kunt spelen, wat een energievreter is voor je toestel. Gebruik hem normaal en opladen hoeft slechts eens per één a anderhalve dag. Met een energiebesparende stand, kun je dit nog verlengen tot wel twee dagen. Je oplader overal naartoe meeslepen, is dus gelukkig niet nodig.

Het uiterlijk: kleine en dunne behuizing

Het formaat van de Samsung Galaxy J1 is 129 x 68.2 x 8.9 mm, een lekker dun en klein model dus. Waar veel van deze telefoons de mist in gaan, is dat ze veel te zwaar worden door de goedkope producten die erin verwerkt zijn. De Galaxy J1 bewijst dat dit niet hoeft bij een budgettelefoon. De J1 weegt slechts 122 gram en is daarmee niet heel klein, maar ook lekker licht in je broekzak. Het scherm van deze smartphone is 4,3 inch en heeft een resolutie van 480×800 pixels. Voor een toestel als deze is dat een prima kwaliteit. Natuurlijk kun je de pixels niet per stuk bekijken, maar voor iemand die kiest voor een budgettoestel is dit een overbodige luxe. Het toestel geeft 16 miljoen kleuren en is helder genoeg om berichten op te kunnen lezen en foto’s te kunnen kijken. Dat dit niet in ultra scherpe pixels gebeurt, valt te overzien.

Verder ziet de Samsung Galaxy J1 eruit als een typisch Samsung budgettoestel. Een plastic behuizing met ronde hoeken en vrij brede rond om het scherm heen. Bedieningsknoppen aan de zijkant en een homeknop onder het scherm. Een goedkope manier van produceren denken wij, omdat het voor veel budgettoestellen gebruikt wordt. Geen denderend design dus, maar dit is natuurlijk ook niet nodig. Dat de meeste toestellen tegenwoord van dun aluminium of ander metaal wordt gemaakt, is puur om het oog ook wat te geven. Bij een budgettoestel gaat het echter om de functie van een smartphone, en daar laten we het dan ook bij.

De software

De Samsung Galaxy J1 draait op de 4.4.4 KitKat ver van het Android besturingssysteem. Hoewel deze versie iets ouder is, kan hij nog genoeg. KitKat gaat efficiënt om met de accu en het werkgeheugen van je smartphone. Multitasken gaat sneller en je kunt via Hangouts sms’en. Nieuwe emoticons zijn toegepast in het toetsenbord, wat weer een leuke extra geeft. Prima software voor een toestel als deze. Een nieuwe versie is simpelweg te duur, maar KitKat geeft je genoeg ruimte om te doen wat je wilt. Het is makkelijk te gebruiken en laat je soepel door het toestel werken.
De skin die Samsung over het Android besturingssysteem heen gooit, is TouchWiz. Een gebruiksvriendelijk systeem, waar je je weg snel in zult vinden. Samsung maakt veel gebruik van herkenbare icoontjes en kleuren, waardoor je het werken op de Samsung Galaxy J1 snel onder de knie hebt. Bij het opstarten van je toestel, krijg je meerdere pop-ups in beeld die precies vertellen wat je moet doen. Ook staat er overal uitgelegd hoe je functies moet gebruiken en waar ze voor dienen. Deze informatie kun je altijd terug zoeken. Net zo lang tot je het systeem helemaal onder de knie heeft. Een Samsung telefoon als deze is dan ook ten zeerste aan te raden aan iemand die begint met het gebruik maken van een smartphone. Het is erg overzichtelijk en alles wordt tot in de puntjes uitgelegd. De gebruiker zal zich onbewust erg behulpzaam voelen.

Een redelijk camera

Zoals je vast wel vaker hebt gehoord, is een budgettelefoon niet het geen wat je moet als kopen als je een super-de-luxe camera wilt hebben. Helaas is de Galaxy J1 hier geen uitzondering op. Aan de voorkant van het toestel zit een selfiecamera van 2 megapixel. Prima om een snelle selfie te maken, maar modellen plaatjes ga je er niet mee schieten. Wel zit er een leuk extraatje bij deze camera. Je hoeft het knopje niet meer in te drukken. Een simpele zwaai naar je camera is genoeg om een foto te laten maken. Super handig, vooral als je vaak in de weer bent met een selfiestick. Een timer zetten is niet meer nodig. Aan de achterkant zit een 5 megapixel camera. Nogmaals: niet denderend, maar prima kwaliteit voor een toestel als deze. Daarnaast heeft de camera nog een aantal extra functies, zoals Geo-tagging, touchfocus en face detection. Met touchfocus kun je met een tik op je camera, het beeld scherpstellen waar jij dat wil. Een leuk extra om mooie foto’s te maken. Ook heeft de camera een LED flitser, wat natuurlijk altijd handig is bij het nemen van foto’s in een donkere omgeving. Een prima camera voor dit toestel, met een aantal leuke snufjes waar je niet over kunt klagen.

Competitie van de J1

Toestellen die zo goedkoop zijn als deze, worden veelal gemaakt door Samsung. De specificaties wisselen soms een beetje, maar zijn over het algemeen gelijk. Een redelijke camera, accu die het een dag volhoudt, een klein scherm met prima resolutie en een vaak wat oudere versie van het besturingssysteem. Voor een prijs vanaf 90 euro, zijn dit prima specificaties. Denk erbij na over het feit dat sommigen tien keer meer neerleggen voor een toestel met betere en je bent gelijk verkocht. Voor de fanatieke smartphone gebruiker, is dit wellicht die het juist toestel. Voor iedereen die zijn toestel echter gebruikt voor de noodzakelijke dingen, zoals bellen, WhatsAppen en snelle een moment vast leggen, is de Samsung Galaxy J1 misschien wel het overwegen waard. Ook de gebruiker die net kennis maakt met de smartphone, kan hier goed mee overweg. Het toestel beperkt zicht tot een paar apps en instellingen, waardoor je rustig kennis kunt maken met een smartphone.

Conclusie: Voor een Samsung Galaxy J1 abonnement zit je voordelig in de prijs

Dat we in een tijd leven waar je een telefoon kunt kopen voor deze prijs, waar daarnaast ook nog internet en andere hypermoderne snufjes opzitten, vergeten mensen vaak. Natuurlijk heeft dit toestel niet de beste kwaliteiten en het allermooiste design dat je je maar kunt wensen. Wel kan het toestel je van alle basisgemakken voorzien. Het beeldscherm geeft ligt, de speakers geluid en je kunt bellen, sms’en en WhatsAppen. Alle andere apps, games en snufjes zijn slechts een overbodige luxe, waar velen geen behoefte aan hebben. Precies voor deze mensen is een Samsung Galaxy J1 abonnement een grote aanrader.

Voordelen

  • Compact formaat
  • Budgettoestel
  • Batterij houdt het bij normaal gebruikt anderhalve dag vol

Nadelen

  • Slechts 4GB aan intern geheugen
  • Draait op een oude versie van Android, 4.4 KitKat
  • Schermresolutie is laag