Samsung Galaxy S4 Mini abonnement vergelijken

Wil je een Samsung Galaxy S4 Mini abonnement afsluiten? Op deze pagina vind je de goedkoopste aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S4 Mini.

Samsung Galaxy S4 Mini abonnement informatie

De Samsung Galaxy S4 Mini is natuurlijk het kleine broertje van de Samsung Galaxy S4. Dat dit toestel op de markt zou komen was al te verwachten toen de S4 uit kwam. Samsung maakt namelijk vaker gebruik van dit concept. Smartphones worden over het algemeen steeds groter. Toch moeten ook de liefhebbers van kleinere telefoons tevreden worden gehouden, vandaar het ‘mini concept’. Niet alleen het kleine formaat, kan je overhalen om een mini te kopen; ook de prijs is meestal erg aantrekkelijk. Bij een Samsung Galaxy S4 Mini abonnement betaal je geen extra kosten voor het toestel. Wil je het toestel los kopen? Dan betaal je iets meer dan 200 euro voor het apparaat. Voor de specificatie die je ervoor terug krijgt, is dit zekere een mooie prijs. Natuurlijk krijg je hier niet de nieuwste en beste snufjes bij. Wel zit er een camera en een frontcamera op, waarmee je goede foto’s kunt maken. Op het design van de Samsung Galaxy S4 Mini is ook weinig aan te merken. Het toestel is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren: wit en zwart. Het heeft ronde hoeken en is omlijnd door een zilveren rand. Dit toestel gaat mee met de evaluaties die Samsung maakt in zijn smartphones en is dus helemaal van deze tijd. Voor een smartphonegebruiker die zijn toestel gebruikt voor de algemene bezigheden, is dit een mooi apparaat om aan te schaffen. Wil je toch een wat nieuwer toestel, dat net wat betere specificaties heeft? Dan kun je kiezen voor zijn grote broer, de Samsung Galaxy S4 of voor zijn opvolger, de Samsung Galaxy S5 mini.

Op deze site kun je uitzoeken hoe je het meest bespaard bij het afsluiten van een Samsung Galaxy S4 Mini abonnement. Vergelijk met behulp van onze vergelijkingstool welk abonnement het beste past bij jou en het toestel. Zorg ervoor dat dit goedkope toestel, ook goedkoop blijft bij het afsluiten van een abonnement.

Samsung Galaxy S4 Mini Review:

Dit compacte toestel beschikt over een dualcore-processor van 1.7GHz, genaamd Snapdragon 410. Voor een toestel als deze zeer geschikt en genoeg om vele apps te gebruiken. Bij hele intensieve games kan hij wat haperen, maar over het algemeen doet de processor precies wat hij moet doen. Waar zijn grote broer een RAM-geheugen van 3GB had, is dit bij de Mini gehalveerd. Slechts 1,5GB, van de 16GB aan intern geheugen, neemt het toestel in beslag. Genoeg geheugen over voor je favoriete apps en muziek. Voor degenen die nog meer nodig denken te hebben, het toestel is ook uitgerust met een MicroSD-slot, waarmee je het geheugen kunt uitbreiden tot 64GB.

De Samsung Galaxy S4 Mini heeft een Li-Ion batterij van 1900mAh. Dit is wat aan de lage kant, maar een toestel van dit formaat heeft geen grote batterij nodig. De resolutie is wat lager en de processor draait niet op de snelste toeren. Een batterij van 1900mAh is daarom ook prima voor dit toestel. Je kunt de dag rustig doorkomen, ook bij intensief gebruikt. Als je het toestel wat minder gebruikt, kun je zelfs twee dagen toe met de batterij. Een groot pluspunt voor deze smartphone, die het vooroordeel over de mini’s doorbreken. Want ondanks dat dit vaak de budgetmodellen zijn, laat de Samsung Galaxy S4 Mini zien dat deze ook een goede processor, batterij en geheugen kunnen hebben.

Uiterlijk

Al wordt het toestel een ‘mini’ genoemd, is deze met een omvang van 124.6 x 61.3 x 8.9 mm niet heel klein te noemen. Toch is hij, vergeleken met de steeds groter wordende smartphones, een lekker compact toestel, dat goed in de hand zit, makkelijk te bedienen is en licht in de broekzak aanvoelt. Het scherm van de S4 Mini is 4.3 inch en heeft een resolutie van 540×960 pixels. Geen geweldig aantal, maar voor een scherm van dit formaat genoeg. De kleuren van het scherm zijn helder en fel. Kleuren zijn dus goed te zien en video’s kijken is geen probleem.

Het design van de Samsung Galaxy S4 Mini, komt erg overheen met die van de grote S4. Het toestel is helemaal van plastic, maar is ondanks dat erg stevig en kan zeker tegen een stootje. De volumeknoppen zitten aan de zijkant, waar eveneens de vergrendelknop zit bevestigd. Bovenaan het scherm zit een speaker, te herkennen aan de zilveren balk. Hieronder is het Samsung logo geplaatst en onderaan zit de bekende homeknop. Aan de achterkant zit een cameralens met een flitser. Al met al dus een toestel dat veel lijkt op de andere Samsung telefoons. Een MicroSD-slot is niet te vinden vanaf de buitenkant. Deze moet bevestigd worden achter de accu. Een vervelend punt als je deze eruit moet halen. De Galaxy S4 Mini is te verkrijgen in twee kleuren: wit en zwart. De zwarte kleur brengt het Samsung-gevoel van zijn begin jaren naar boven en geeft een wat stoere uitstraling. De witte versie is wat moderner en chiquer. Deze wordt daarom ook meer verkocht aan vrouwen, terwijl mannen eerder kiezen voor de zwarte variant.

Software

De Samsung Galaxy S4 Mini draait op de 4.4.4 KitKat versie van het Android besturingssysteem. Dit is niet de nieuwste versie van Android maar beschikt toch over een aantal goede eigenschappen. 4.4.4 KitKat gaat efficiënt om met de accu en het werkgeheugen. Ook verloopt het multitasken sneller, is Hangouts als voorzien van SMS en MMS en het toetenbord is voorzien van emoticons. Prima software voor een toestel als deze, maar toch wordt er stiekem nog gehoopt dat er een update komt naar versie 5.0. De skin die Samsung zelf over zijn software heen gooit, is TouchWiz. Op de Samsung Galaxy S4 Mini is de vijfde versie van deze skin toegepast. Erg gemakkelijk om mee te werken, met vele instructies bij aan het begin van de gebruikersperiode. Ook de opmaak van het programma is overzichtelijk en zorgt ervoor dat je alles snel kunt vinden. Jammer aan de Samsung-skin is het toevoegen van heel veel apps, die vaak niet worden gebruikt. Deze apps nemen veel ruimte in beslag en zijn niet te verwijderen. Ondanks dat er wat functies van de grote S4 niet mee zijn genomen in zijn kleine broertje, zorgt dit wel voor meer ruimte op het apparaat wat weer gunstig is voor de snelheid en soepelheid van het toestel.

Camera

Een ding waar vaak op bezuinigd wordt bij budgetsmartphones, is de camera. Daarom is de camera van de Samsung Galaxy S4 Mini niet van topkwaliteit. Dit neemt niet weg, dat je geen mooie foto’s kunt maken met dit toestel. Aan de achterkant zit een 8 megapixel camera. Met daglicht en in andere lichte ruimtes, zijn de foto’s van prima kwaliteit. Bij donkere omgevingen worden de foto’s echter wat wazig. Kwalitatief hoge foto’s maken met dit apparaat gaat helaas niet lukken, maar voor snelle kiekjes op sociale media is deze camera goed te gebruiken. Aan de voorkant zit een 1,9 megapixel selfiecamera. Opnieuw, geen hoog aantal. Maar voor een snelle selfie prima te gebruiken. Video’s kun je maken met maximaal 1080p. Ook om een leuke video te maken, kun je dit toestel dus gebruiken. Als een goede camera voor jou een must is, kunnen wij dit toestel niet aanraden. Gebruik jij je camera echter niet voor hele spannende dingen gaat gebruiken, kun je deze specificatie wel door de vingers zien.

Competitie: Samsung Galaxy S4 mini vs zijn grote boer

Als we de Samsung Galaxy S4 Mini gaan vergelijken met zijn grote broer, zien wij niet heel veel verschil. Natuurlijk heeft de S4 een groter scherm, grotere processor en extra snufjes. Toch heeft dit toestel dit niet zo erg nodig. De batterij gaat lang mee, de processor laat het toestel soepel draaien en de software is prima. Voor een budgettelefoon als deze maakt je een goede keus. Voor de prijs die je er voor betaalt, krijg je veel terug. De grote S4 mag dan wel wat betere specificaties leveren, de vraag is alleen of dit het extra geld wel waard is.

Vergeleken met de voorganger van dit toestel, de Samsung Galaxy S3 Mini, is er ook veel verbeterd. Het scherm is wat groter geworden en de camera is verhoogd van 5 megapixel naar 8 megapixel. Ook is de processor krachtiger geworden én ondersteund de S4 mini 4G. Een groot voordeel, aangezien heel Nederland, bij iedere provider hier inmiddels gebruik van kan maken.

Andere toestellen die te vergelijken zijn met de Samsung Galaxy S4 Mini, zijn de Alcatel One Touch Idol 2 Mini, de Sony Xperia SP en de BlackBerry Z10. De Alcatel is in dit geval wat goedkoper dan de andere toestellen. De Sony, BlackBerry en Samsung zijn qua prijs ongeveer gelijk.

Conclusie

De Samsung Galaxy S4 Mini is een toestel met een simpel design, matige camera en een iets ouder besturingssysteem. Daarentegen, is het een toestel met een krachtige processor, helder scherm en geweldige batterij. Voor de prijs die je voor dit toestel betaalt, krijg je heel veel terug. Hij is niet zo spectaculair als zijn grote broer, maar is zeker de moeite waard. Voor de gebruiker die een smartphone zoekt die voorzien is van de basisgemakken en vooral op zoek is naar een toestel dat niet meegaat met zijn tijd en nog lekker compact is, is de Samsung Galaxy S4 Mini zeer aan te raden.

Voordelen
– Handig, klein format
– Leuke prijs
– Prima camera

Nadelen
– Redelijk klein geheugen
– Matige processor
– Scherm resolutie is niet denderend