Samsung Galaxy S5 Mini abonnement vergelijken

Een goedkoop Samsung Galaxy S5 Mini abonnement afsluiten? Vergelijk de goedkoopste aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S5 Mini via onze vergelijkingstool:

Samsung Galaxy S5 Mini: een samenvatting

Als kleiner broertje van de Samsung Galaxy S5 is de S5 Mini een prima, no nonsens telefoon. Met zijn prettige behuizing, prima scherm en goede accu duur is er weinig negatiefs te zeggen over dit toestel en gaat de telefoon door als degelijke middenmoter. Naast daadwerkelijker kleiner in formaat is de miniversie van de S5 ook in prestatie minder. Hij heeft een display met een lagere resolutie, minder werkgeheugen en minder opties. Dit maakt het echter geen slechtere telefoon, hij voldoet prima en als je keuze valt op een Samsung Galaxy S5 mini abonnement heb je een goede telefoon in handen. Het design en de software van de Samsung Galaxy 5S mini is bijna exact hetzelfde als van zijn grote broer, met hetzelfde bekende Samsung silhouet en de stevige en in dit geval zelfs waterdichte behuizing. De TouchWiz interface oogt en werkt op beide telefoons hetzelfde op een paar duidelijke veranderingen na. Het opvallendste verschil zit hem in het display van de Samsung Galaxy S5 mini. Het veelgeroemde scherm van de S5 is vervangen door een 4.5 inch scherm met 720 pixels en roept niet zoveel bewondering op, maar heeft nog steeds voldoende kwaliteit en details voor dagelijks gebruik. Hoewel meer dan adequaat niet erg bejubelend klinkt is de telefoon wel degelijk inderdaad, meer dan adequaat voor de normale gebruiker. Het is dan ook een prima keuze om een Samsung Galaxy S5 mini abonnement te kiezen. De camera is ook iets minder dan die van de grote broer, maar de foto’s die gemaakt kunnen worden met de camera zijn nog steeds erg gedetailleerd en hebben mooie, natuurlijke kleuren. Ook de batterij is net een stapje terug, 2100mAh, maar met normaal gebruik is dat alsnog voldoende om twee volle dagen mee te gaan. De Samsung Galaxy S5 mini is allesbehalve een saaie telefoon en heeft de normale gebruiker voldoende te bieden. Dat hij niet zo overweldigend is als zijn voorganger heeft vooral te maken met de compromissen die zijn gesloten. Als je op zoek bent naar een comfortabele telefoon met Samsung kwaliteit voor alledaags gebruik dan is de Samsung Galaxy S5 mini een prima keuze. Vergelijk een Samsung Galaxy S5 mini abonnement vooral met zijn voorganger om het verschil in prijs te zien.

Samsung Galaxy S5 Mini Review: de budgettip voor de Samsung fan

Daar waar de ‘S’ versie van de iPhone vaak een kleine maar essentiële upgrade is tussen twee grotere edities in, is dit bij de Samsung mini series andersom. Het concept mini betekent een kleinere en goedkopere afgeleide van de grote voorganger, in dit geval de S5. De Mini’s zijn niet alleen kleiner in formaat, ze leveren ook in op schermformaat en kwaliteit, hebben een kortere accu duur en zijn minder snel.

Klein maar fijn design

Echt klein is de Samsung Galaxy S5 Mini niet. Het 4,5 inch scherm is in vergelijking met de S5 wellicht klein, maar twee jaar geleden hadden we de telefoon beslist nog groot gevonden. De mini is vooral een stuk minder breed dan de S5 en is hierdoor makkelijker met een hand te bedienen. Wel is de mini een klein stukje dikker dan de normale S5. De behuizing is hetzelfde als de grotere variant. De mini heeft ook een harde plastic buitenkant met putjes en is water- en stof dicht waardoor hij een stuk minder fragiel is dan veel concurrerende telefoons. De thuisknop zit nog steeds in het midden, en ook de andere knoppen zijn op hun oude vertrouwde plek te vinden. De nieuwe features, de vingerafdrukscanner en de hardslagmeter maken net als in de S5 weinig indruk, maar zijn wel hetzelfde als bij de S5, waar ze eveneens weinig indruk maakten. Deze toevoegingen richten echter vooral de blik op de toekomst, en zullen als er meer applicatiebouwers er heil in zien een succes worden. Voor nu kunnen de liefhebbers er alvast mee spelen, en dit plezier wordt ook de bezitter van de Samsung Galaxy S5 mini niet ontnomen.

Een stapje terug qua scherm

Het scherm van de S5 mini is wel van minder kwaliteit van de S5. Bij normaal gebruik volstaat het simpelere scherm van de S5 mini echter prima. Het scherm van 4,5 inch met een resolutie van 1280 x 720 pixels is een stapje terug vergeleken met zijn grote broer en de concurrenten. Het PenTile-display maakt gebruik van minder sub-pixels en oogt daardoor ook minder scherp. Tijdens normaal gebruik van het toestel vormt dit echter geen probleem, slechts met je neus op het scherm zie je de randjes, maar waarom zou je. Het scherm produceert mooie, felle kleuren, in de standaardinstellingen zijn ze misschien zelfs te fel. Net als bij de S5 kan de gebruiker van de S5 mini voor verschillende kleurweergaves kiezen. Bij al te felle lichtomstandigheden spiegelt het scherm soms te veel.

Gunstig energieverbruik en bewezen hardware

Een van de belangrijkste onderdelen waar in de S5 mini op bespaard wordt is de aandrijving. In tegenstelling tot de snelle en krachtige hardware van de S5 werkt de mini op Exynos 3470-soc, bestaande uit vier Cortex A7-processorkernen op 1,4GHz en Mali 400-gpu en met 1,5 GB werkgeheugen. Dit is dezelfde aandrijving als die van de Galaxy SII en die is inmiddels al lang ingehaald qua snelheid. Maar ook hier: voor normaal dagelijks gebruik is hij snel genoeg, en ook een videogame kan er nog wel op gespeeld worden. Ook de opslag van 11 GB voor foto’s, bestanden en te downloaden applicaties is ruim voldoende en eventueel uit te breiden met een externe microSD kaart. Alle stapjes terug die de Samsung Galaxy S5 mini doet resulteren wel in een zeer gunstig energieverbruik. Met de 2100mAh accu kan de telefoon ruim acht uur blijven draaien. Dit is voor de meeste smartphones die op dit moment op de markt zijn een goede score.

TouchWiz en Camera

De interface en de kleurstelling van de S5 en de S5 mini zijn exact hetzelfde. Ook in TouchWiz zijn geen functies of features veranderd of weggehaald ten opzichte van de S5. Ook de camerasoftware is dezelfde als bij de S5, maar de camera zelf is een stuk minder indrukwekkend dan die van de S5. De S5 mini moet het met de helft aan megapixels doen, van de indrukwekkende 16 megapixel camera van de S5 blijven er voor de S5 mini slechts 8 megapixels over. De beeldkwaliteit is goed genoeg voor iemand die af en toe een kiekje met zijn telefoon maakt en deze foto’s dan ook voornamelijk op zijn telefoon bekijkt. De camera legt weinig detail vast, en in donkere situaties scoort hij niet al te best.

Concurrentie: Samsung Galaxy S5 Mini vs de S5 en S4

De Samsung S5 mini heeft vooral last van concurrentie van zijn voorganger, de S4. Hoewel de S5 Mini een prima telefoon is, is het grootste probleem de relatief forse prijs. Doordat de features die toegevoegd zijn aan de S5 ook doorgevoerd zijn bij de S5 mini, liggen de kosten hoger dan een middenklasse model waard is. Zeker omdat de S4 nog niet erg oud is, koop je voor hetzelfde geld koop je die Samsung Galaxy S4, het high-end model van vorig jaar. Die heeft een beter scherm, is sneller en maakt mooiere foto’s dan deze nieuwere prijsvechter. Ben je meer een Apple fan? Dan zou je ook voor een iPhone 5S of iPhone 6 abonnement kunnen kiezen, die als concurrenten voor de Samsung Galaxy S5 Mini gezien kunnen worden.

Conclusie: Samsung Galaxy S5 Mini abonnement is goedkoop en de moeite waard!

De Samsung Galaxy S5 mini heeft flink moeten inleveren wat betreft de hardware ten goede van de prijs. De mini wordt voor een lagere prijs verkocht, maar heeft dan ook een stuk minder krachtige hardware dan zijn grote broer. Wat overblijft is een degelijke telefoon waaraan je op functioneel gebied weinig hoeft te missen, maar waarbij je toch met een schuin oog naar zijn voorganger van vorig jaar blijft kijken, die inmiddels binnen dezelfde prijsklasse valt maar nog steeds vooruitstrevender is. De extra features die de S5 met zich meebracht hoef je echter niet te missen, deze zijn zijn gewoon doorgevoerd in de mini editie. De vingerafdrukscanner op de homebutton en de hartslagmeter zitten dus standaard op de mini, hij is evengoed waterdicht en zuinig met zijn accu.

Voordelen
– Prettige behuizing
– Prima accu duur
– Water- en stofdicht

Nadelen
– Niet supersnel
– Weinig nieuws i.v.m. S5