Samsung Galaxy S5 abonnement vergelijken

Op zoek naar het goedkoopste Samsung Galaxy S5 abonnement? Met onze vergelijker vind je direct de goedkoopste Samsung Galaxy S5 aanbiedingen voor een abonnement.

Samsung Galaxy S5 abonnement informatie

De Samsung Galaxy S5 is een fijne upgrade van het laatste model, met verbeteringen in zowel de hardware, de software als de camera. Hoewel het degelijke design misschien in eerste instantie niet veel spannende veranderingen doet vermoeden, is niets minder waar. Samsung heeft op een aantal punten belangrijke keuzes gemaakt: de telefoon werkt op het supersnelle Snapdragon 801-soc, dit keer niet gebouwd door Samsung zelf. Het prachtige AMOLED scherm is van super kwaliteit. De eigenaar van een Samsung Galaxy S5 abonnement krijgt een telefoon in handen met een behuizing van mat kunststof die zorgt dat de telefoon boven het maaiveld van aluminium behuizingen uitstijgt. De kunststof behuizing zorgt er daarnaast voor dat het toestel stof- en zelfs waterdicht is, fijn aanvoelt en goed bestand is tegen krassen en deuken. Samsung fans hadden nogal een verlanglijst voor de nieuwe update. Een facelift voor TouchWizard, een betere camera, een betere batterij. Sneller werkgeheugen, een vingerprintscanner. Gelukkig heeft de S5 nog steeds een batterij die te verwijderen is, een van 2,800mAh. Ook heeft de S5 een microSD slot voor een kaartje met 12GB extra externe opslagmogelijkheid. Een groot pluspunt. De ingebouwde opslag beslaat 16 GB of 32GB. De Samsung Galaxy S5 heeft goed geluisterd naar de consument, en heeft verbeteringen aangebracht wat betreft al deze zaken. De nieuwe eigenaar van een Samsung Galaxy S5 abonnement krijgt ze allemaal. De Samsung S5 speelt nog steeds op safe wat design betreft, hoewel de vorm iets vierkanter is geworden en de behuizing kleine putjes heeft gekregen waardoor het wat leerachtig aandoet. Qua silhouet blijft het een Samsung waaraan weinig veranderd is. De knoppen zitten op dezelfde plek. Wel is het nieuwe model groter dan zijn voorganger. De S5 is 5 millimeter langer, bijna 3 millimeter breder en 0,2 millimeter dikker. Dat maakt dat de S5 een flinke grote telefoon is geworden. Tevens weegt de telefoon 15 gram meer. Dit verschil merk je echter vooral als je beide toestellen vast hebt. In vergelijking met toestellen van de concurrent valt het alleszins mee met de grootte van de S5 en is hij eigenlijk redelijk compact te noemen.

Samsung Galaxy 5S review: een Samsung zoals je hem wenst

Terwijl je bij de Samsung Galaxy S5 door zijn vooral praktische uiterlijk minder spannende software verwacht dan dat hij daadwerkelijk heeft, heeft de telefoon zeer veel te bieden. Het perfect heldere AMOLED-display, het super snelle Snapdragon 801-soc besturingssysteem en de prima accu duur, maar ook de camera van hoge kwaliteit, de extra’s als de vingerafdrukscanner en de hartslagsensor verrassen.

Full HD Super AMOLED Display

Het 5.1-inch Full HD Super AMOLED display van de Samsung S5 heeft ondanks het grotere scherm dezelfde resolutie als zijn voorganger. Dit betekent dat het toestel 9 pixels per inch minder heeft, maar dit zie je slechts op papier. Het grotere scherm is het opofferen van deze negen pixels zeker waard geweest. Het verschil tussen beide telefoons wat schermkwaliteit betreft is zo duidelijk dat het in een snelle vergelijking met het oog te zien is. Het scherm van de S5 is een stuk helderder dan het scherm van de S4. Ook in direct zonlicht is het display van de S5 nog steeds goed te lezen. Ook andersom past het beeldscherm zich goed aan. Mocht je je in een donkere ruimte bevinden of bijvoorbeeld willen lezen in bed, dan past de volume van het licht zich qua helderheid aan waardoor je op een comfortabele manier voldoende licht hebt maar jezelf niet verblind. Ook de kijkhoeken zijn flink verbeterd ten opzichte van de S4. Kleuren zijn beter en teksten zijn makkelijker te lezen. Eventueel biedt de S5 zelfs de optie om zelf te kiezen voor een andere schermstand: Professional Photo, Cinema, Dynamic, Adapt en Standard zijn de opties. Allemaal gebruiken ze een ander kleurenschema, er zit er vast een tussen.

De Samsung S5 ontgrendelen met de nieuwe vingerprintscanner

Ten tijde van de eerste telefoon met vingerprintscanner bleek de techniek nog niet ver genoeg ontwikkeld te zijn om goed gebruikt te kunnen worden. Inmiddels is het drie jaar later, en Samsung kiest er in zijn nieuwe Samsung S5 voor om de vingerprintscanner, net als de iPhone, in te bouwen in de home button. Door kleine sensors onder de thuisknop kan Synaptics Natural ID je vingerafdruk lezen. Door een soort kaartje van de vingerafdruk te maken onthoudt de telefoon je vingerafdruk. De S5 bewaard drie vingerafdrukken mocht je je telefoon met meerdere mensen gebruiken. Mocht de vingerprintscanner na vijf pogingen je vingerafdruk niet herkennen dat krijg je de keuze om je wachtwoord in te toetsen. Een simpele PIN code volstaat in dezen niet, om het veilig te houden vraagt de S5 om een code met cijfers en nummers. Hoewel iPhone de Touch ID techniek al eerder toepaste, gaat Samsung verder. Daar waar de iPhone je met Touch ID alleen toegang tot het toestel verschaft en aankopen in de App Store en iTunes laat doen, wil Samsung een stap verder gaan door ook betalingen via PayPal en de toegang tot beveiligde bestanden via de vingerprint ID te laten lopen. Echt interessant word het pas als ook applicatie ontwikkelaars toepassingen die werken met de vingerprint ID gaan bouwen.

Een opfrisbeurt voor TouchWiz

Wat de software betreft hangt Samsung een zelfde filosofie aan als de hardware: gedegen en bewezen goed, maar aan de veilige kant. In het verleden deed Samsung enkel kleine aanpassingen aan de TouchWiz software. De software op de Galaxy S5 kreeg echter wel een opfrisbeurt gekregen. Het design is daarmee simpeler en moderner geworden. Dit is slechts een stap in de goede richting. De layout blijft verwarrend. Het oude TouchWiz gebruikte tabs op elke pagina van de interface. De nieuw vormgegeven interface gebruikt cirkels. Ook lijkt het geheel niet helemaal consistent, want op een andere plek wordt weer de oude TouchWiz vormentaal gebruikt. Ook verwarrend is het feit dat zowel Google als Samsung applicaties van zichzelf gebruiken, waardoor de telefoon twee app stores heeft, twee muziekspelers, two verschillende browsers, twee verschillen fotogallerijen en zelfs meerdere stemassistenten en apps om berichten mee te sturen. Het werkt allemaal en de gebruiker kan kiezen welke set hij het fijnste vindt werken, maar het geheel wordt er niet duidelijker van. Gelukkig kan je apps die je niet wenst te gebruiken verbergen waardoor je in ieder geval niet dagelijks in de war raak van alle nodeloze apps op je telefoon.

Nieuwe features op de Samsung Galaxy S5

Oude Samsung features zoals Air browse, Air view, Smart stay, Smart scroll en Smart rotation zijn nog steeds aanwezig op de nieuwe Samsung Galaxy S5, hoewel sommige inmiddels verstopt zijn onder settings. Safety Assistance, Blocking Mode en Easy Mode behoren ook nog steeds tot de standaard software. Hiernaast heeft de Samsung Galaxy S5 heeft ook een paar nieuwe toevoegingen.

S Health en de nieuwe hartslagmeter

De hartslagsensor is er hier een van. Recentelijk is Samsung gezondheid en fitness als een van de speerpunten gaan uitbuiten. De applicatie S Health was altijd al aanwezig. Met deze app konden gebruikers hun activiteit gedurende de dage en hun voedingspatroon bijhouden. Sinds de nieuwe Samsung Galaxy S4 kan deze app met behulp van extra accessoires ook je hartslag meten en je stappen tellen. Bij de Samsung Galaxy S5 zijn deze extra features ingebouwd in de app zodat deze extra accessoires niet meer nodig zijn. Samsung biedt wel Gear 2 en Gear fit Smartwatches aan die synchroniseren met S Health. De sensor achterop de Samsung Galaxy S5 direct onder de cameralens meet je hartslag door je hartslag in je vinger op te nemen. Het juist positioneren van je vinger is de truc, je komt snel op de cameralens terecht. Als je vinger niet volledig op de juiste plek zit dan werkt de hartslagmeter niet. Positioneer je je vinger wel juist, dan weet de Samsung Galaxy S5 binnen 5 seconden je hartslag.

Shot & More, de nieuwe features van de verbeterde camera

Nu de competitie steeds steviger wordt en de camera’s op de toestellen van de concurrent steeds beter, moet Samsung die toch bekend staat om zijn smartphones met goede camera’s ook weer aan de bak. De camera op de Samsung Galaxy S5 is dan ook aangepakt en beent de concurrentie weer prima bij. Samsung plaatste een 16 megapixel camera aan de achterzijde van het toestel, ontwikkelde een aantal slimme nieuwe features om foto’s mee te kunnen bewerken en introduceerde de ISOcell technologie waardoor de scherpte, de prestatie in schemerige of donkere situaties en de kleuren sterk verbeterden. De selfie camera aan de voorkant is nog steeds een 2 megapixel camera. Het is een stuk makkelijker om door de nieuwe camera-applicatie te navigeren dan voorheen. De camera heeft ook meer verschillende Modes om in te fotograferen. Sommigen zijn te vinden in de Samsung Store en moeten eerst gedownload worden. De oude Modes What’s More, Eraser, Drama en Best Photo zijn samengevoegd onder de noemer Shot & More. De standaard instellingen zijn gelukkig inmiddels slim genoeg om zelf het licht te meten, en past daar zijn instellingen op aan voordat hij de foto maakt. Verder heeft de camera een interessante HDR Real Time feature en kan de camera in slechts 0,3 seconden focussen op zijn doel.

Performance en batterij

De Samsung SG5 gebruikt Snapdragon chipset 801, een verbetering op de Snapdragon 800. Met een quad-core 2.5GHz processor, 2GB RAM en een 578MHz Adreno 330 GPU, is de Samsung Galaxy S5 in gewoon Nederlands, heel erg krachtig.
De batterij is verbeterd sinds de S4, de S5 heeft inmiddels een 2,800 mAh batterij. Toch resulteert een volle dag actief gebruik nog vaak in een bijna lege telefoon. De Samsung Galaxy S5 is te krijgen met 16GB of 32GB ingebouwde opslag. Helaas neemt het besturingssysteem dusdanig veel ruimte in dat er van de 16 GB slechts 12 GB bruikbare ruimte overblijft zonder dat er nog apps gedownload. De gebruiker van veel apps, de actieve fotograaf of de fanatieke filmkijker kan het beste de 32GB variant aanschaffen. Ook bestaat er nog de mogelijkheid om een flinke losse geheugenkaart bij te kopen om het gebrek aan ruimte te compenseren. Op die manier heb je altijd voldoende opslagruimte.

Concurrentie Samsung Galaxy S5

Hoewel de Samsung Galaxy S5 een goed en gedegen telefoon is met voldoende aantrekkelijke opties, aanpassingen en veranderingen om de moeite waard te zijn, blijft het uiterlijk wat achter. Hoewel de duurzaamheid van de telefoon door de siliconen-stippeltjes behuizing onbetwist is, is de Galaxy S5 zeker niet je meest aantrekkelijke optie op een markt die voor steeds luxere uitvoeringen gaat. Voor de merkvaste telefoonliefhebbers is hij in vergelijking met de S4 echter is de telefoon de upgrade zeker waard.

Conclusie: overstappen naar een Samsung Galaxy S5 abonnement de moeite waard na de S4

De Samsung Galaxy S5 is een waardige opvolger van de de S4, met voldoende aanpassingen en veranderingen om het de moeite waard te maken om over te stappen naar het nieuwe model. De Samsung Galaxy S5 is een fijne upgrade met verbeteringen in zowel de hardware, de software als de camera. Nieuwe features als de vingerprintscanner en de hartslagmeter richten de blik op de toekomst en wagen spannende eerste stappen. Ze zijn er echter nog niet en kunnen nog wel wat verbetering gebruiken. Voor de nerds onder ons die graag nieuwe snufjes uitproberen en voor op lopen met hun telefoon zijn ze aantrekkelijk genoeg om de Samsung Galaxy S5 voor aan te schaffen. Voor degenen die dit minder belangrijk vinden blijft er een goed telefoon over die draait op een bewezen goede interface, snel is en een goede camera heeft. Wil je over het nieuwste model van Samsung beschikken? Dan kun je het beste kiezen voor een Samsung Galaxy S6 Edge of Samsung Galaxy S6 abonnement. Ben je meer een Apple fan? Dan is de iPhone 6 (Plus) een aanrader.

Voordelen
– Fantastisch display
– Goede camera
– Waterproof behuizing
– Prima batterijduur

Nadelen
– Vingerprintscanner werkt (nog) niet foutloos
– TouchWiz werkt verwarrend
– Heart Rate Monitor niet nauwkeurig