Samsung Galaxy S6 Edge abonnement en aanbiedingen

Samsung Galaxy S6 Edge abonnement vergelijken doe je op Abonnement.net! Wij selecteren voor jou voor iedere provider de beste Samsung Galaxy S6 Edge aanbieding van dit moment. Zo betaal je maandelijks nooit teveel geld voor een abonnement met de S6 Edge!

Samsung Galaxy S6 Edge abonnement informatie

Tegelijk met de Samsung Galaxy S6 werd ook de Samsung Galaxy S6 Edge op de markt gebracht. De Galaxy S6 is een schitterende telefoon met een futuristisch Quad-HD AMOLED scherm. In plaats van dat het scherm plat is zoals bij de concurrent, loopt het scherm van de Edge schuin naar beneden af waardoor de zijkanten van de telefoon tegelijkertijd ook scherm zijn en andersom. De randen van de telefoon zijn dus te gebruiken en aan te raken als scherm. In combinatie met een schitterend gebruik van metaal en glas maakt dit indruk, en dit levert een telefoon op van een futuristische schoonheid die we niet eerder zagen. Het frame van de Galaxy S6 Edge is gemaakt van aluminium en de achterkant is bedekt met het kras vaste Gorilla Glass 4. De S6 Edge voelt iets dunner dan de Samsung Galaxy S6. Dit komt door de superdunne rand, en is een bekend trucje. In werkelijkheid verschillen de telefoons verder niet veel. Bij een Samsung Galaxy S6 Edge abonnement zijn de volgende kleuren beschikbaar: zwart, wit, groen en goud. De Samsung Galaxy S6 Edge werkt snel doordat hij draait op een 14nm-Exynos 7420 procedé. Dit betekent dat de telefoon zeer snel kan schakelen en zuiniger werkt dankzij lagere lekstromen, dit komt de werkbaarheid en de tijd die de accu meegaat zeer ten goede. De Exynos 7420 in combinatie met het 3GB lpddr3-geheugen en het supersnelle opslaggeheugen maakt van Galaxy S6 Edge een van de snelste telefoons ooit. Een Samsung Galaxy S6 Edge abonnement is zeker een aanrader voor mensen die veel films kijken via hun telefoon. De afgebogen randen en de perfecte kwaliteit van het scherm zorgen voor hoog kijkgenot, en ook de accu kijkt hier niet raar van op.
Hoe de gebogen randen misschien niet werkelijk functioneel zijn, onderscheid de Edge onderscheid zich ermee van de S6. Bovendien kent hij een aantal software gimmicks die gebruik maken van de schuine randen. Helaas houden de schuine randen niet erg fijn vast. De krachtige hardware die hetzelfde is als in de Galaxy 6S zorgt voor een snelle telefoon met een indrukwekkend goede camera en een fijne accuduur. Ook de vingerafdrukscanner die bij eerdere modellen nog niet was toegevoegd is een goedwerkende toevoeging.

Samsung Galaxy S6 Edge Review: bekend silhouet in een futuristisch jasje

Door de combinatie van glas en aluminium heeft de Samsung Galaxy S6 Edge een luxere uitstraling die de eerdere toestellen van Samsung die nog een plastic behuizing hadden. Hoewel Gorilla Glass krasvast is, blijft het een breekbaar materiaal. De iets onhandigere telefoonbezitter hoefde zich daar bij de eerdere Samung-toestellen geen zorgen over te maken. Gelukkig voor de echte Samsung-fans is de Samsung Galaxy S6 ondanks zijn futuristische uiterlijk nog steeds te herkennen als Samsung-toestel. Door de ronde hoeken en de thuisknop onderaan het scherp houdt hij zijn bekende silhouet. De nieuwe Edge heeft net als de S6 (en de eerdere S5) een vingerafdrukscanner ingebouwd in de thuisknop. Na de laatste updates werkt deze perfect. Je hoeft enkel je vinger op de knop te leggen en je telefoon wordt ontgrendeld. Ook de bijbehorende software heeft een opfrisbeurt gekregen waardoor het geheel nu goed samenwerkt met applicaties die gebruik maken van deze technologie. In praktijk is dit een van de grootste verbeteringen van de Samsung Galaxy S6 Edge. Helaas is het door het nieuwe, strakke design is het niet meer mogelijk om een microSD te gebruiken of om de accu te verwisselen. Hoewel het standaardmodel een vrij grote opslag van 32 GB heeft, was dit wel een van de elementen waar Samsung zich mee van de iPhone onderscheidde.

Het scherm van de toekomst

Hoewel het scherm door de kromming groter lijkt dan van de voorgaande Samsung toestellen is het scherm exact even groot als van de S5. De resolutie is echter wel fors hoger. Daar waar de S5 5,1 inch met 1920 x 1080 pixels mat, kent de Edge een schermresolutie van maar liefst 2560 x 1440 pixels. Het scherm is zo scherp dat het niet uit pixels lijkt te bestaan, maar oogt als een geheel. Voor een telefoonscherm volstond de pixeldichtheid van de Galaxy S5 ook, maar het is een mooie feature voor de echter telefoon nerds. De beeldkwaliteit is dus geweldig. Net als voor de Samsung Galaxy S6, gebruikte Samsung voor de Edge een AMOLED-scherm van eigen fabricage. Dit resulteert in een geweldig contrast en mooie diepe kleuren die van het scherm af lijken te spatten. De afgeronde hoeken van het scherm zorgen voor een indrukwekkend beeld.

Samsung Galaxy S6 Edge: de snelste telefoon ooit

Samsung maakt al jaren zijn eigen mobiele processors en, op een klein uitstapje na, worden deze Exynos-socs dan ook ingezet in Samsung telefoons. De Galaxy S6 Edge wordt aangedreven door de 14nm-Exynos 7420. Voor wie hier geen verstand van heeft: hierdoor kan de telefoon sneller schakelen en werkt hij zuiniger is dankzij lagere lekstromen. Nog een nieuwigheidje: de Galaxy S6 Edge heeft voor het eerst een ufs-flashchip. De snelheid van deze chip zorgt ervoor dat de S6 Edge erg vloeiend werkt. De Exynos 7420 in combinatie met het 3GB lpddr3-geheugen en het supersnelle opslaggeheugen maakt van Galaxy S6 Edge een van de snelste telefoons ooit.

De Edge en zijn gimmicks

Met de onderscheidende edge, de gebogen randen van het scherm, is de Samsung Galaxy een enorme blikvanger. Zeker in combinatie met de hoge beeldkwaliteit krijgt de telefoon een futuristische uitstraling. De Samsung Edge is een telefoon die vooral liggend fijn te bedienen is. Omdat het scherm schuin afloopt is er nog maar weinig ruimte voor de behuizing, waardoor de telefoon niet erg prettig vasthoudt. De standaard Galaxy S6 houdt fijner vast. De Edge heeft een aantal gimmicks in de software ingebouwd die puur voorbehouden zijn aan de speciale kwaliteiten van de Edge. Swiping langs de linker- of rechterrand van het scherm, je kan aangeven of je links- of rechtshandig bent tijdens het instellen van de telefoon, resulteert in een aantal gekleurde bubbels. Deze bubbels kun je toekennen aan een vijftal favoriete personen, zodat de telefoon op het moment dat deze personen contact met je opnemen deze kleur bubbels tevoorschijn laat komen: People Edge. Zo zou je zonder de telefoon op te hoeven pakken kunnen zien wie je probeert te bereiken. Een tweede trucje in de Information Stream. Vegen langs de rand van het scherm terwijl het scherm uit staat zorgt ervoor dat de Information Stream opent zodat je de tijd kunt zien, notificaties krijgt en de laatste nieuws updates zonder dat je het hele scherm hoeft aan te zetten. Leuke gimmicks, maar een liniaal heb je natuurlijk niet daadwerkelijk nodig op je telefoon.

Perfect scherpe foto’s en video’s op Quad-HD AMOLED scherm

De Samsung Galaxy S6 Edge heeft net als de S6 een 16 megapixel Sony camera aan de achterkant van de telefoon. De foto’s zijn haarscherp en schitterend van kleur door de combinatie van de sensor plus de Optical Image Stabilization en de f/1.9 lens. Ook in schemerige situaties of in het donker schiet de camera prima foto’s. De Edge en het schitterende Quad-HD AMOLED scherm maken het bekijken van de foto’s uiteraard een feest. Let wel op dat je de instellingen van het toestel dusdanig hebt staan dat de kleuren niet vervormen. Ze zouden er anders op je televisie of je laptop wel eens anders uit kunnen zien. De groothoeklens die zit ingebouwd in de 5 megapixel camera aan de voorkant van de telefoon maakt perfect selfies of groepsfoto’s. De Pro Mode is een fijne modus voor de fanatiekere fotograaf. Je kunt in deze modus zelf je IOS waarde en je sluitertijd instellen. Deze extra foto opties zijn zeer aantrekkelijk voor de enthousiaste fotograaf die perfecte foto’s op het scherm wil zien verschijnen, maar ook met de normale instellingen kunnen de foto’s bijna niet missen.

Video’s maken en bekijken op je eigen zakbioscoop

De Samsung Galaxy S6 Edge heeft uiteraard ook een meer dan fatsoenlijke 4K video optie. De nieuwe Object Tracking Autofocus zorgt dat de video’s scherp blijven als je zelf een minder vaste hand hebt. Helaas is de maximale duur van een video nog steeds vijf minuten. Er vanuit gaande dat de bezitter van een Samsung Galaxy S6 Edge een fanatieke filmkijker op zijn telefoon is: beter wordt het niet. De schermkwaliteit is zo goed dat hij niet onderdoet voor welk scherm dan ook.

Competitie: De belangrijkste concurrent in eigen huis

De belangrijkste concurrentie is zijn kleinere broertje de Samsung Galaxy S6. De Edge is de duurdere versie van de Galaxy S6, en moet het vooral van zijn uiterlijk hebben. En hoewel dit uiterlijk schitterend, vernieuwend en futuristisch is, werkt hij er niet beter of sneller door dan de S6. De paar software gimmicks die de Edge onderscheiden van de S6 zijn leuk, maar niet meer dan dat. Of dit de extra kosten waard zijn ligt eraan of je als koper een enorm fan van bijzonder design bent of wat geld te besteden hebt. Functioneler of beter dan de S6 is hij niet. Wil je echter het nieuwste van het nieuwste bezitten, dan is de Samsung Galaxy S6 Edge de telefoon waar je naar op zoek bent. Een abonnement met de S6 Edge is overigens wel wat duurder dan een abonnement met de Samsung Galaxy S6, doordat de Edge een duurder toestel is. Concurrentie uit de Apple hoek komt van de iPhone 6S, die uit recent onderzoek nog sneller is dan de S6 Edge. Een abonnement met de iPhone 6S zit in een vergelijkbare prijsklasse en is zeker aan te raden.

Conclusie: Met een Samsung Galaxy S6 Edge abonnement beschik je over een smartphone van de toekomst

De Samsung Galaxy S6 Edge is de telefoon van de toekomst. Het schitterende futuristische scherm met afgebogen hoek zorgt voor een hele nieuwe manier van omgaan met je telefoon doordat ook de zijkanten te benutten zijn. Het ontwerp van aluminium en kras vast Gorilla glas maakt meteen indruk. Door De Exynos 7420 in combinatie met het 3GB lpddr3-geheugen en het supersnelle opslaggeheugen is de Galaxy S6 Edge een van de snelste telefoons ooit. Met het geweldig scherpe scherm en de opgefriste software is de Samsung Galaxy S6 Edge een van de belangrijkste spelers op de markt van dit moment.

Voordelen
+ Futuristisch design
+ Snel
+ Goede camera
+ 32 GB opslag
+ Prachtige schermkwaliteit

Nadelen
– Ligt niet erg fijn in de hand
– Prijs
– Geheugen niet uit te breiden