Sony Xperia Z5 abonnement en aanbiedingen

Overweeg je een Sony Xperia Z5 abonnement? Dat is zeker een goede keuze! De Sony Xperia Z5 is een smartphone met alles erop en eraan. Dat maakt het een mooie keus voor menig gebruiker. Benieuwd naar de plus- en minpunten? Lees dan snel verder.

Sony Xperia Z5 abonnement informatie: een samenvatting

Met een Sony Xperia Z5 abonnement heb je een veelzijdige smartphone in handen. De Sony Xperia Z5 heeft bijvoorbeeld een goede camera waarbij zelfs 4K video-opnames mogelijk zijn. De meeste smartphones hebben deze mogelijk niet. Ook het standaard grote geheugen is een pluspunt. Zo kan je meer foto’s opslaan en heb je ruimte voor al je apps. Wel staat er standaard al veel software op de Sony Xperia Z5 wat niet elke gebruiker even prettig zal vinden. Waar veel gebruikers deze standaard apps regelmatig gebruiken geldt dit niet voor iedereen.

Ondanks dat de Sony Xperia Z5 een redelijk groot formaat heeft merk je daar in het gebruik niet veel van. Door de afgeronde hoeken ligt de smartphone goed in je hand en door het formaat is ook het scherm groot genoeg. Dit is wel zo gebruiksvriendelijk. Houd je van een mooi, scherp en redelijk groot beeldscherm? Dan is een Sony Xperia Z5 abonnement echt iets voor jou.

Met een slimme vingerafdrukscan, een camera met snelle autofocus en een mooi groot scherm heeft de Sony Xperia Z5 veel te bieden. Ook is hij verkrijgbaar is verschillende kleuren waaronder mintgroen wat de smartphone een originele look geeft. Ga je liever voor goud, zwart of wit? Dat is zeker ook mogelijk. Met een Sony Xperia Z5 abonnement bepaal je tenslotte zelf wat het beste bij jou smaak past.

Ben je er nog niet uit? Op de website kan je een vergelijkingstool vinden waarbij je verschillende smartphones naast elkaar kunt zetten. Zo bepaal je zelf wat voor jou zwaar weegt in de keuze voor een smartphone abonnement. Je kunt de smartphones vergelijken op camera of processor. Of juist op prijs, belminuten of internetbundel. Alles staat voor je op een rijtje zodat je snel kunt zoeken naar de features die jou het meest interesseren en voor jou persoonlijk doorslaggevend zijn. Zoek je naar een mooie allrounder? Dan zou je met een Sony Xperia Z5 abonnement echt eens moeten overwegen.

Review: Veel veranderingen in de nieuwe Z5

De Sony Experia Z5 is onderdeel van een Z5 serie waar onder andere ook de Sony Experia Z5 Compact onder valt. In deze nieuwe serie heeft Sony een aantal veranderingen doorgevoerd zoals het gebruik van ‘frosted’ glas waardoor er minder snel vingerafdrukken op de smartphone komen. Ook heeft de Sony Experia Z5 nieuwe software gekregen: Android 5.1.1 waarmee bijvoorbeeld de icoontjes aangepast en moderner zijn geworden. De vingerafdrukscan zit op een handigere plaats dan bij veel andere smartphones en ook de camera levert goede kwaliteit foto’s en video’s.

Hardware / Software: Interne veranderingen toegelicht

De Sony Xperia Z5 heeft een Snapdragon 810 processor en een RAM geheugen van 3 GB. Hierdoor is de smartphone snel en kan hij veel aan. Het standaardgeheugen is maar liefst 32 GB: echter een nadeel hiervan is dat de vele standaard apps die aan de software toegevoegd zijn maar liefst zo’n 9 GB hiervan al innemen. Er valt dus wel iets op het grote standaardgeheugen af te dingen. Ook heeft de Sony Xperia Z5 een sterke grafische processor: de Adreno 430. Hierdoor zal je dus niet snel problemen krijgen met de graphics van je games of apps.

Waar inmiddels veel smartphones de vingerafdrukscan hebben, heeft Sony hier nog een schepje boven opgedaan. De vingerafdrukscan zit niet op een lastige of vervelende plek, noch op de homebutton, maar juist daar waar je de smartphone van nature al vasthoudt aan de zijkant Dit is dus heel slim uitgedacht: je kunt de Sony Xperia Z5 gewoon normaal vasthouden en zonder dat je er last van hebt, kan de scan gemaakt worden. Optimaal gebruiksgemak dus. Ook betekent dit dat je de smartphone kan aandoen terwijl je hem op tafel laat liggen wat niet mogelijk is bij toestellen met de vingerscan aan de achterkant. Een extra voordeel.

De Sony Xperia Z5 runt op Android 5.1.1 en er wordt binnenkort een Android M update verwacht. De icoontjes zijn aangepast en lijken nu veel meer op die van andere Android smartphones. Hierdoor is een overstap makkelijker en hoef je minder te wennen aan de specifieke look die Sony eerst had. Dit zag er vaak ook ietwat ouderwetser uit. Met deze nieuwe versie is dat gelukkig niet langer meer het geval.

Qua batterijduur scoort de Sony Xperia Z5 niet zo lekker en is wat meer gemiddeld. De batterijduur is ietwat aan de korte kant en dat kan natuurlijk best lastig zijn als je de smartphone veel gebruikt en je geen mogelijkheid tot opladen hebt. Ook vinden niet alle gebruikers het volume even prettig. Dit kan nogal zacht zijn en dat is natuurlijk niet helemaal de bedoeling.

Camera: Z5 bezit een 23 megapixel camera

De Sony Xperia Z5 is op het moment nog één van de weinige smartphones die een 23 megapixel camera heeft. Dit levert een flink hogere resolutie op dan de 8 megapixel camera’s die veel smartphones standaard leveren. Ook is het beter dan de 20 megapixel camera die ook voorkomt bij een enkele smartphone. Voor een goede scherpe beeldkwaliteit en een hoge resolutie qua camera moet je dus bij de Sony Xperia Z5 zijn.

Waar je bij veel smartphones nogal lang moet wachten op de autofocus van de camera voordat je de foto kunt maken, is dit bij de Sony Xperia Z5 niet het geval. Volgens de makers is deze autofocus de snelste die er is: in ieder geval werkt hij heel wat sneller dan normaal. Zo hoef je niet geïrriteerd te wachten tot je eindelijk dat mooie plaatje kunt schieten. Met een extra functie voor beeldstabiliteit zien je foto’s er ook nog eens scherper uit. Ook de video-opnames zijn hier enorm bij gebaat. Verder zit er een behoorlijk goede zoom op de Sony Xperia Z5: in ieder geval goed genoeg voor je gewone kiekjes.

Met de Sony Xperia Z5 camera is het mogelijk om 4K video-opnames te maken. Deze zijn van zeer hoge kwaliteit en dit is dus zeker een groot pluspunt. De beeldstabiliteitsfunctie zorgt ook voor een goed kwaliteit opnames en dat is natuurlijk wat je zoekt in een camera. Het scherpe beeld wat je hiermee krijgt maakt de Sony Xperia Z5een must-have voor de echte liefhebber.

Uiterlijk: De Z5 is van metaal en glas

De behulzing van de Sony Xperia Z5 is van metaal en glas. Dit is kenmerkend voor de Z-serie. De achterkant is nu van ‘frosted’ glas. Dit is glas wat minder glad is dan dat van voorgaande smartphones en wat ook minder gevoelig is voor ontsierende vingerafdrukken. Omdat je geen glas verwacht aan de achterkant kan de smartphone in het begin wat vreemd aanvoelen. Dit went echter al snel.

De Sony Xperia Z5 is verkrijgbaar in meerdere kleuren zoals goud, zwart, wit en mintgroen. Behoorlijk wat keuze dus. Vooral de groene kleur is niet een veelvoorkomende kleur voor smartphones. Daarmee heb je dan ook een originele keuze in handen. Wil je graag opvallen met je smartphone dan is dit dus je kans. Natuurlijk zijn de gouden, zwarte en witte Sony Xperia Z5’s ook mooi, ook al zijn die kleuren wat gangbaarder.

Door de afgeronde hoeken ziet de Sony Xperia Z5 er mooi en modern uit. Het scherm loopt naadloos over in de behulzing. De redelijk groot uitgevoerde smartphone doet niet groot aan en ook dit is een slimme zet van Sony. Door de ronde uiteinden ligt de smartphone fijn in je hand en dat is altijd goed. Sommige gebruikers vinden de Sony Xperia Z5 hierdoor eigenlijk iets te glad en vinden dat de smartphone snel uit je hand glipt.

Competitie: Vergelijking met andere Sony toestellen

Als je de Sony Xperia Z5 vergelijkt met andere smartphones uit de Z-serie zoals de Sony Xperia Z5 Compact, blijkt dat de toestellen vrij dicht bij elkaar liggen. Zo is veel van de soft- en hardware gelijk, maar is de Sony Xperia Z5 groter maar bovenal ook dunner, terwijl de Sony Xperia Z5 Compact dikker en, de naam zegt het al, compacter is. Qua keuze komt het dus aan op wat dan je voorkeur heeft, waarbij er wel iets te zeggen is voor het grotere scherm van de Sony Xperia Z5. Ook heeft de Sony Xperia Z5 Compact een RAM-geheugen van 2GB terwijl dat van de Sony Xperia Z5 3GB is. Een ander punt is dat alhoewel de schermresolutie van de Sony Xperia Z5 Compact lager is, dit de batterijduur ten goede komt. Dit kan een punt van overweging zijn.

De goede grafische processor zorgt voor een mooi beeld, vooral ook bij games. Als je dit vergelijkt met bijvoorbeeld de LG Nexus 5x komt de Sony Xperia Z5 op dit punt als de betere smartphone tevoorschijn. Het beeld van de Sony Xperia Z5 Compact is echter nog net iets beter. De Sony Xperia Z5 wordt ook wel vergeleken met de Samsung Galaxy S6 en de LG Nexus 5x. Deze smartphones hebben een aantal dezelfde features en vallen in dezelfde prijsklasse. De Samsung Galaxy S6 doet het erg goed qua hardware maar heeft wel een kleine accuduur. De LG Nexus 5x heeft ook een vingerafdrukscanner en een betere camera dan voorheen. Zoals je ziet is er dus behoorlijke concurrentie wat voor jou als gebruiker veel mogelijkheden biedt. Op onze vergelijkstool kan je nog meer zaken met elkaar vergelijken om te zien welke smartphone of abonnement het beste bij je past.

Conclusie: Met een Sony Xperia Z5 abonnement beschik je over een allround toestel!

De Sony Xperia Z5 heeft veel pluspunten voor de gebruiker. Zo heeft de Sony Xperia Z5 zowel een goede algemene processor als een zeer sterke grafische processor. Hierdoor wordt de smartphone snel en kan hij veel aan qua apps en games. Dit is uiteindelijk één van de belangrijkste voorwaarden voor een smartphone. Ook het grote standaardgeheugen van 32 GB is een groot voordeel van de Sony Xperia Z5 aangezien veel smartphones een standaardgeheugen van slechts 16 GB hebben. Klein minpunt is wel dat veel standaard al toegevoegde apps hier al een grote hap aan geheugen uithalen.

Met een groot standaardgeheugen, een camera die 4K video-opnames kan maken en een zeer gebruiksvriendelijke vingerafdrukscan combineert de Sony Xperia Z5 echter veel features die van belang zijn voor de gebruiker. Het scherm is mooi en scherp en ook de camera is maar liefst een 23 megapixel camera. Dit terwijl veel smartphones slechts een 8 megapixel camera hebben. Ook de aangepaste Android software maakt dat de Sony Xperia Z5 in gebruik nu meer lijkt op andere Android smartphones en daardoor makkelijker te bedienen is en frisser oogt.

De minder lange batterijduur is wel een minpuntje en ook het gladde uiterlijk zal niet iedereen bevallen. Een enkele gebruiker vindt ook het volume wat te zacht. In het geheel genomen is de Sony Xperia Z5 een echte allrounder die niet onderdoet voor zijn concurrenten. Met een Sony Xperia Z5 abonnement zal je zeker in je sas zijn.

Voordelen
– Goede camera
– Mooi scherm
– Groot standaardgeheugen
– 4K video opname mogelijk

Nadelen
– Batterijduur aan de korte kant
– Glad qua vasthouden
– Veel extra (onnodige) software